Benicio Del Toro juryvoorzitter Un Certain Regard

Benicio Del Toro is aangewezen als juryvoorzitter van het festivalonderdeel Un Certain Regard op de aanstaande, 71ste editie van het filmfestival in Cannes. De in Puerto Rico geboren acteur is geen onbekende voor het filmfestival van Cannes. In 2008 won hij de prijs voor beste acteur voor zijn rol van Che Guevara in Steven Soderbergh’s Che. Twee jaar later zat hij in de jury van de competitie met onder andere Tim Burton. Zij gaven de Gouden Palm destijds aan Uncle Boonmee (The One Who Can Recall His Past Lives) van de Thaise regisseur Apichatpong Weerasethakul.

Un Certain Regard is naast de officiële competitie een belangrijk onderdeel van het filmfestival in Cannes. Het prijst avontuurlijke en gewaagdere films. Beroemde winnaars van de Un Certain Regard-prijs zijn After Lucia (Michel Franco), Dogtooth (Yorgos Lanthimos) en The Death of Mr. Lazarescu (Cristi Puiu).

Gevraagd naar zijn lievelingsregisseurs noemde Del Toro onder andere Jean Vigo, Charlie Chaplin, Federico Fellini, Sergei Eisenstein, Ingmar Bergman en Akira Kurosawa. Zijn favoriete acteurs zijn Bela Lugosi, Lon Chaney, Toshiro Mifune en Humphrey Bogart, en zijn lievelingsfilms Les 400 coups en The Naked Island van Kaneto Shindô.

 

 

Benicio Del Toro