In Blue opent Film by the Sea

Op vrijdag 8 september opent de film IN BLUE het festival in aanwezigheid van cast en crew. De hoofdrollen worden vertolkt door Maria Kraakman en Bogdan Iancu. Jaap van Heusden nam de regie voor zijn rekening. 

Wanneer de Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht helpt bij een bevalling, confronteert dit haar met haar eigen verleden. Een toevallige ontmoeting met de vijftienjarige Nicu, die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft, mondt uit in een complexe verbondenheid tussen beiden.


Het scenario werd geschreven door Jan Willem den Bok en Jaap van Heusden. Camera: Melle van Essen. Producent is Marc Bary voor IJswater Films. Coproducenten zijn de Publielke Omroep NRT en Caviar België.  
IN BLUE is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Tax Shelter Belgium en het MEDIA Programme of the European Union. 


IN BLUE wordt uitgevracht door Paradiso Filmed Entertainment en zal vanaf 14 september in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

IN BLUE