Camera Japan Festival 2018

De 13e editie van het CAMERA JAPAN Festival staat weer voor de deur. In september en oktober zullen de filmtheaters LantarenVenster in Rotterdam, Kriterion en Eye filmmuseum in Amsterdam weer in het thema staan van de Japanse film. Naast films zijn er diverse culinaire workshops, 2 tentoonstellingen en een Kids’ Day te bezoeken. De officiële kick-off zal woensdag 26 september plaatsvinden in WORM Rotterdam. Al met al, een spannende editie in de dop, waarin bijgeloof, mysterie en het bovennatuurlijke centraal staan.

 

Filmprogramma 2018

Het volledige programma voor de 13e editie van het CAMERA JAPAN Festival is bekend. Omdat het dit jaar om nummer 13 gaat, is een deel van het programma gecentreerd rondom de begrippen bijgeloof, mysterie en het bovennatuurlijke, maar voor de ‘no nonsense’ kijker is er ook genoeg te zien. Van drama tot anime en van documentaires tot romantische komedies. In totaal zullen er meer dan 40 films te zien zijn. Het volledige programma is onderaan het persbericht te vinden.

Hoogtepunten uit het filmprogramma

Een greep uit het programma: er zullen vier films van Nakagawa Nobuo worden vertoond op 35mm. Nakagawa heeft naam gemaakt in de Japanse filmindustrie als grondlegger van de Japanse horror. Daarnaast staat Tokyo Vampire Hotel van gerenommeerd Japans filmmaker Sono Sion op het programma en zal The Trial van John Williams (een Japanse verfilming van het boek Het proces van Franz Kafka) te zien zijn. Tot slot worden er voor de anime-liefhebbers onder meer twee klassiekers vertoond: Pom Poko van Takahata Isao en A Letter to Momo van Okiura Hiroyuki.

Filmbrunch, quiz en culinaire workshops

Naast films focust CAMERA JAPAN zich ook op andere kunsten, cultuur en eten. Zo zal de legendarische CAMERA JAPAN filmbrunch op de zondagen in LantarenVenster en Kriterion terugkeren en wordt er voor de jongste bezoekers weer een Kids’ Day georganiseerd. Daarnaast wordt voor de eerste keer dit jaar ook de CAMERA JAPAN Quiz gehouden, met vragen over zowel film, als andere aspecten van de Japanse cultuur (denk aan geschiedenis, cultuur & eten). Verder zijn er weer diverse culinaire workshops te volgen, waaronder een matcha-workshop en een sake-proeverij.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het festival gaat 30 augustus van start. Het volledige programma en het laatste nieuws is te vinden op: www.camerajapan.nl

 

 

Camera Japan Festival 2018