Cannes 2017: Dag 9

GOOD TIME is een knettersnel gemonteerde, hyperactieve misdaadfilm van de New Yorkse broers Ben en Joshua Safdie (regie) en Ronald Bronstein (scenario), die gedrieën al meerdere lange en korte films maakten. Dat de broers op hun respectievelijk 31ste en 33ste al kans maken op een Gouden Palm is spectaculair te noemen.
 
Robert Pattison en Ben Safdie spelen de broers Connie en Nick Nikas. De zwakbegaafde Nick ontmoeten we midden in een therapiesessie die abrupt eindigt als zijn heetgebakerde broer hem wegsleept om samen een bank te overvallen. Tijdens de vlucht wordt Nick gearresteerd, en we zijn hierna getuige van de hectische dag en nacht die volgt. Een rusteloos etmaal vol drugs, geweld, achtervolgingen en intense ontmoetingen.
 
De filmmakers stileren GOOD TIME op het ritme van de impulsiviteit van personage Connie. Het resultaat is een energieke, duizelingwekkend knap gemonteerde film waar toch heel veel ruimte is voor karakteropbouw. Heel knap geschreven en gecast zijn ook de bijrollen; stuk voor stuk memorabele personages, zoals Barkhad Abdi, bekend van zijn rol als Somalische kaper in CAPTAIN PHILIPS, als de beveiliger in pretpark Adventure Land. Een buitenbeentje in de competitie is GOOD TIME zeker, maar aangezien bijna iedere oudgediende dit jaar teleurstelt, zijn de kansen niet 100% verkeken.
 
 

 

GOOD TIME