IFFR 2017 sluit af met 20th Century Women

International Film Festival Rotterdam (IFFR) sluit op zaterdag 4 februari zijn 46ste editie af met de Europese première van de film 20TH CENTURY WOMEN van Mike Mills.

20TH CENTURY WOMEN is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie, die wordt opgevoed door zijn excentrieke moeder en twee jongere vrouwen. Het is een liefdesbrief aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen. Annette Bening (AMERICAN BEAUTY) ontving voor haar glansrol als moeder van Jamie een Golden Globe-nominatie. Andere rollen zijn voor Greta Gerwig (FRANCES HA, JACKIE), Elle Fanning (THE NEON DEMON), Billy Crudup (SPOTLIGHT) en aanstormend talent Lucas Jade Zumann. De film werd genomineerd voor een Golden Globe Award in de categorie Best Motion Picture - Musical or Comedy. Santa Barbara, 1979.

De vijftienjarige Jamie (jong talent Lucas Jade ­Zumann) groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea in een groot pand waar ook verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die vormend zijn voor de gevoelige, slimme Jamie. Mike Mills putte uit eigen ervaring voor dit creatief vormgegeven, humoristische en invoelende coming of age-verhaal, dat evenzeer over de drie vrouwen gaat als over puber Jamie. Zoals BEGINNERS (2010) een film was over zijn vader is 20TH CENTURY WOMEN een ode aan zijn moeder. De geweldige soundtrack is nog maar één voorbeeld van Mills’ grote liefde voor geschiedenis en research. Een film als een dromerige tijdreis, uitmuntend geacteerd en emotioneel geladen.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=02Vjbgc7l8g

 

 

20th Century Women