Imagine presents: Yorgos Lanthimos special

 
Voorafgaand aan de release van Yorgos Lanthimos’ nieuwe film The Killing of a Sacred Deer presenteert filmfestival Imagine een voorpremière in Studio/K, en LAB111 vertoont twee eerdere meesterwerken opnieuw.
 
 
- Dogtooth – donderdag 23 november 21.30u LAB111
- The Killing of a Sacred Deer – vrijdag 24 november 19.15u Studio/K
- The Lobster – zaterdag 25 november 21.30u LAB111
 
 
The Killing of a Sacred Deer (2017) 121 minuten 
Dr Steven Murphy (Colin Farrell) is een gerenommeerd chirurg die met zijn volmaakte vrouw, oogarts Anna (Nicole Kidman) en hun twee voorbeeldige kinderen een perfect gezin vormt. Tot Martin (Barry Keoghan), een vaderloze tiener die Steven onder zijn vleugel heeft genomen, aan de poorten van hun idyllische bestaan komt rammelen. Martin dringt steeds verder het gezin binnen. Als hij Steven confronteert met een gebeurtenis uit het verleden, wordt de duistere aard van zijn doel duidelijk. Vanaf 30 november draait The Killing of a Sacred Deer in de filmtheaters door het land.
 
Dogtooth (2010) 96 minuten 
Een stel ontspoorde ouders houdt hun drie schijnbaar naïeve jongvolwassen kinderen in 'splendid isolation'. Ze mogen de ommuurde villa niet verlaten, althans niet tot hun hoektanden eruit vallen. In hun opvoeding krijgen ze beperkte informatie over een zogenaamd boosaardige buitenwereld en worden ze onderworpen aan vernederende spelletjes. Als de vader een jonge vrouw meebrengt om de zoon seksueel te bevredigen, vraagt deze op haar beurt een gunst aan één van de twee zusjes. Nieuwe begeerte dringt het omheinde huis binnen.
 
The Lobster (2015) 119 minuten
In de wereld van The Lobster is het niet toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan. Singles worden opgepakt en vervoerd naar het Hotel, waar ze 45 dagen krijgen om een partner te vinden. Single David (Colin Farrell) krijgt als nieuwkomer in het Hotel te maken met het rigide Management. Lukt het hem niet om binnen de termijn een partner te vinden die door hen is goedgekeurd, dan wordt hij veranderd in een dier naar keuze en losgelaten in het Bos. Daar verschuilen zich ook de Loners. Als David dreigt te falen, sluit hij zich bij hen aan. Dan wordt hij verliefd op een mysterieuze Loner (Rachel Weisz). Maar dat is tegen de regels.
 
Kaarten kan je kopen bij Studio/K (The Killing of a Sacred Deer) en Lab111 (Dogtooth & The Lobster) | Cineville ✓ | We Are Public @ LAB 111 ✓

 

 

 

Imagine presents: Yorgos Lanthimos special