Kaleidoscope Word Tour in EYE

Kaleidoscope, ’s werelds grootste community voor virtual reality-contentmakers, kondigt vandaag de 2016 Kaleidoscope Word Tour aan met als een van de deelnemende locaties EYE.

Het festival biedt het beste op het gebied van Virtual Reality-film, VR- kunst en zogenoemde immersive ervaringen. Na een succesvol debuut vorig jaar in Noord-Amerika, waar Kaleidoscope VR Film Festival (KVRFF) tien verschillende steden aandeed, zijn vanaf maart tien steden in Europa, Azië en Oceanië aan de beurt. De Kaleidoscope World Tour trapt af in Parijs en doet op vrijdag 25 maart EYE Filmmuseum in Amsterdam aan. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Samsung en Wevr Transport, en is hét première-event voor VR-ervaringen gemaakt door onafhankelijke kunstenaars.

Het programma van de Kaleidoscope World Tour bevat meer dan dertig innovatieve en intrigerende VR-ervaringen, waaronder de wereldpremières van MAD GOD (van Oscar-winnaar Phil Tippett), Pierre Friquets moedige liefdesgeschiedenis JET LAG en Balthazar Auxietre’s visueel overrompelende LA PÉRI: A PRELUDE. Hun Internationale Première beleven o.a. Tyler Hurds psychedelisch dansfestijn OLD FRIEND, en het onthullende NOTES ON BLINDNESS van Arnaud Colinart, Amaury La Burthe, Peter Middleton en James Spinney. De Nederlander Daniël Ernst krijgt een retrospectief van zijn VR-diorama’s; zijn nieuwste werk Diorama No. 3: THE MARCHLAND beleeft zijn internationale première. THE MARCHLAND is met vijf andere projecten geselecteerd voor de Grand Prize Competition voor werken die op uitmuntende wijze verhalen vertellen in virtual reality.

Verder staat op het programma Arjan van Meertens SURGE, vorig jaar winnaar van de Kaleidoscope- publieksprijs, speciale vertoningen van Penrose Studio’s THE ROSE AND I, Wevr Studio’s theBLU en een sneak preview van het nog te lanceren INVASION! van Baboab Studio. Ook staat er een demonstratie gepland van Google’s TILT BRUSH, een adembenemend tekenprogramma waarmee je driedimensionale tekeningen en schilderingen kunt maken.