Martin Koolhoven genomineerd voor scenarioprijs

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Zilveren Krulstaarten, de Nederlandse vakprijs voor scenarioschrijvers. De Zilveren Krulstaarten worden toegekend in de categorieën beste film, tv-serie en korte film. De genomineerden en de winnaars worden gekozen door de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers, de beroepsvereniging van schrijvers van films en series. In aanmerking komen films en series die in 2017 in première zijn gegaan of voor het eerst op televisie zijn vertoond.

Film

·                   Bram Fischer, scenario Jean van de Velde 

·                   Brimstone. scenario Martin Koolhoven

·                   Quality Time, scenario Daan Bakker

Televisieserie

·                   Het geheime dagboek van Hendrik groen, scenario Martin van Waardenberg naar het boek Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen

·                   Klem, scenario Frank Ketelaar en Robert Kievit

·                   TreurTeevee, scenario Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen en Thomas Spijkerman 

Korte film

·             De dag dat mijn huis viel, scenario Don Duyns en Thessa Meijer gebaseerd op een verhaal van Joeri Heegstra

·             Jungle, scenario Ashar Medina

·             Polska Warrior, scenario Christa de Graaf, Pepijn Moors en Camiel Schouwenaar 

 

De winnaars worden bekend gemaakt op 18 maart a.s. in VondelCS. Op deze middag wordt ook de Gouden Pen uitgereikt aan de schrijvers van de best bezochte film van 2017. De Zilveren Pen wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die op een bijzondere manier het vak scenarioschrijven onder de aandacht brengt.

De Zilveren Krulstaart begon in 2001 als een geuzenprijs, om meer erkenning te geven aan scenarioschrijvers van televisiedrama. Inmiddels is de onderscheiding uitgegroeid tot een prestigieuze prijs in de film- en televisiesector. 

www.zilverenkrulstaart.nl

 

 

Martin Koolhoven