Meiro Koizumi en Cécile B. Evans in Haarlem

Op 23 september openen in De Hallen Haarlem de solotentoonstellingen Today My Empire Sings van Meiro Koizumi en What the Heart Wants van Cécile B. Evans. Hun gelijknamige films beleven daarmee in Haarlem hun (Nederlandse) première.

Koizumi is één van de meest onderscheidende Japanse stemmen in de hedendaagse kunst. In zijn vaak provocerende performances en video-installaties ensceneert hij psychologisch beladen situaties waarin hij een subtiel spel speelt met de verwachtingen van de kijker. De moderne Japanse geschiedenis, en het personage van de cynische outsider spelen in zijn werk een terugkerende rol. In deze solotentoonstelling zal Koizumi´s nog niet eerder vertoonde video Today My Empire Sings te zien zijn. In deze op meerdere schermen getoonde film staat de herdenking van de Japanse overgave in 1945 centraal.

What The Heart Wants is de eerste museale tentoonstelling van aanstormend talent Cécile B. Evans. Hiervoor wordt de tweede verdieping van De Hallen Haarlem getransformeerd tot een indrukwekkende omgeving voor haar visueel provocatieve verhaal rond de virtuele hoofdpersoon HYPER. Met haar werk onderzoekt zij de relatie tussen mens en machine in een wereld die steeds meer door technologie wordt gedreven. Haar nieuwste, monumentale video-installatie What the Heart Wants werd tijdens de Berlin Biënnale jubelend ontvangen door critici en beleeft in Haarlem zijn Nederlandse première.

 

Meer info: http://www.dehallen.nl/nl/

 

 

Meiro Koizumi