Taartrovers Film Festival 2018


Taartrovers Film Festival is het rondreizende kinderfilm- en speelfestival voor kinderen van 2 tot 9 jaar, en bezoekt deze winter in totaal 10 filmtheaters door het land. Dit jaar staan onder andere de films Ot is een ei, Gruwelijke rijmen en Monsieur Carton op het programma.
 
Vanaf 2 januari start het Taartrovers Film Festival met haar tournee bij de Verkadefabriek in Den Bosch. Het festival verwelkomt kinderboekenschrijver en illustrator Harriet van Reek als bijzondere gast op het openingsbal op dinsdag 2 januari. Zij zal samen met de aanwezige kinderen een interactieve verbeelding maken van haar boek ‘Lettersoep’.
 
In totaal worden er 40 korte en lange films uit 17 verschillende landen vertoond op het festival, allemaal verbonden met het thema van dit jaar: Lettersoep & Prentenkoek, een ode aan het boek. Het filmprogramma zit boordevol prachtige, bijzondere en grappige verhalen uit boeken, maar neemt ook een duik in het materiaal waar boeken van gemaakt zijn met films van papier, karton en inkt. Ook films over de liefde voor boeken en lezen spelen een belangrijke rol in deze editie van het festival. Op elke locatie wordt het festival feestelijk geopend met een openingsbal, met een echte loper, een bijzonder feestmaal, muziek en verhalen in aanwezigheid van bijzondere schrijvers en illustratoren van kinderboeken.
 
Alle locaties en data Taartrovers Film Festival 2018
 
Den Bosch, Verkadefabriek, 2 t/m 7 januari
Utrecht, TivoliVredenburg, 13 & 14 januari
Den Haag, Filmhuis Den Haag, 3 & 4 februari
Bussum, Filmhuis Bussum, 10 & 11 februari
Breda, Chassé Theater, 16 t/m 18 februari
Amsterdam, EYE, 26 februari t/m 4 maart
Deventer, Filmhuis De Keizer, 10 & 11 maart
Maastricht, Lumière Cinema, 17 & 18 maart
Eindhoven, Natlab door Plaza Futura, 24 & 25 maart
Groningen, Groninger Forum, 30 maart t/m 2 april
Een kaartje voor de film kost €9. Voor én na de film kunnen bezoekers op vertoon van hun filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de verbeelding.
 
Taartrovers Film Festival is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), het VSB Fonds en Fonds21. Kijk voor al onze partners op www.taartrovers.nl.
 
 
Taartrovers Film Festival 2018