Telefilms 2018, zes speelfilms over de liefde.

Vanaf Valentijnsdag, woensdag 14 februari, wordt de nieuwe reeks Telefilms wekelijks uitgezonden op NPO 3. Onderstaand beknopte informatie over de zes liefdesfilms. Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project.

 

wo 14 feb, 20.25 uur: HET HART VAN HADIAH TROMP

Een muzikale romantische komedie met aanstekelijke skamuziek. Als Hadiah Tromp haar vriend in bed aantreft met zijn tennislerares, besluit ze impulsief op vaarstage te gaan bij de Marine. In deze strikte omgeving kan ze maar moeilijk aarden en heeft ze constant aanvaringen met de aantrekkelijke, maar strenge Sergeant Majoor Paul Borremans. Lukt het de wispelturige Hadiah zich staande te houden in de serieuze Marinewereld of moet ze voortijdig het schip verlaten?

Cast: Chloé Leenheer, Valentijn Benard, Jacqueline Blom, Mike Weerts, André Dongelmans, Jade Olieberg, Melody Klaver, Eva Layla Schipper, Peter Heerschop, e.a. RegieErik de Bruynscenario: Erik de Bruyn & Edward StelderproducentIJswater FilmsomroepAVROTROS.

 

wo 21 feb, 20.25 uur: LOST & FOUND

Vijf jaar na zijn succesvolle debuut is schrijver Lucas totaal vastgelopen. In een wanhoopspoging zijn tweede boek, een pretentieuze Tweede-Wereldoorlogroman, nieuw leven in te blazen, reist hij naar Berlijn. Onverwacht loopt hij daar zijn oude reisliefde Lena tegen het lijf. Dwalend door nachtelijk Berlijn praten ze over hun toekomstverwachtingen, nu die toekomst officieel is begonnen. Maar hebben ze alles uit het verleden wel goed uitgesproken?

Cast: Bram Suijker, Hannah Hoekstra, Florian Stetter, Henrike Lange, Jane Chirwa, e.a. RegieNicole van KilsdonkscenarioJohan FretzproducentTopkapi FilmsomroepKRO-NCRV.

 

wo 28 feb, 20.25 uur: GELUKZOEKERS

In het Groningse dorp waar Harko woont, vertrekken alle ambitieuze meiden en arriveert een bus asielzoekers. Hierin zit Faiza, die met haar familie moet bewijzen dat ze geen gelukzoekers zijn. Een knap meisje en een aantrekkelijke jongen, allebei met een ongewisse toekomst. Groningen wordt geteisterd door aardbevingen en voor Faiza dreigt uitzetting. Kan de liefde wel opbloeien op een instabiele bodem en in een meedogenloos maatschappelijk klimaat?

Cast: David Elsendoorn, Jouman Fattal, Marius Mensink, Peter Boven, Joost Koning, Sabri Saad El Hamus, Anniek Pheifer, Marcel Hensema, Albert Secuur, Nanette Edens, e.a. RegieHanro SmitsmanscenarioAlma Popeyus & Hein SchützproducentCorrino DramaomroepVPRO.

 

wo 7 mrt, 20.25 uur: GEWOON VRIENDEN

Joris komt niet los van zijn ouderlijk huis, Yard keert er juist met hangende pootjes naar terug. Deze Almeerse twintigers lijken voor elkaar gemaakt. Maar voordat ze zich aan hun liefde kunnen overgeven, moeten ze eerst nog het een en ander rechttrekken met hun moeders.

Cast: Majd Mardo, Josha Stradowski, Jenny Arean, Tanja Jess, Nazmiye Oral, Melody Klaver, Sonia Eijken, Mohamad Alahmad, Anne Prakke, Elène Zuidmeer, Roscoe Leijen, Frits Lambrechts, e.a. Regie: Ellen Smit, scenarioHenk BurgerproducentCTM FilmsomroepBNNVARA.

 

wo 14 mrt, 20.25 uur: GET LOST!

Als haar leven wel heel serieus dreigt te worden, boekt Fem in een stoere bui een solotrip naar India. Maar als puntje bij paaltje komt, durft ze niet meer. Wat nu? Weer met hangende pootjes naar huis? Fem kiest voor haar vrijheid en duikt onder in de backpackersscene van haar woonplaats Amsterdam. Op zoek naar haar eigen waarheid begint ze de ene op de andere leugen te stapelen.

Cast: Anna Raadsveld, Willem Voogd, Set Sjöstrand, Charlie-Chan Dagelet, Gil Cohen, Bea Brocks, Hannah van der Westhuysen, Rocco Lapa, e.a. RegieMirjam de WithscenarioAnke BoerstraproducentFamily Affair FilmsomroepEO.

 

zo 25 mrt, 20.25 uur: BILLY

Het regiedebuut van Theo Maassen is – hoe kan het ook anders – een komedie en gaat over de beroemde buikspreker Gerard de Groot en zijn immens populaire pop Billy. Het duo komt in een diepe relatiecrisis terecht wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, en Billy op de supersexy voetbalvrouw Belinda de Chatinier.

Cast: Bruno vanden Broecke, Ellen Parren, Christine de Boer, Jan-Paul Buijs, Ruben van der Meer en vele Nederlandse comedians. RegieTheo MaassenscenarioSander van Opzeeland & Theo Maassen, producentPupkin FilmomroepNTR.

 

Website Telefilms

 

 

 

 

 

BILLY