Terry Gilliams Don Quixote slotfilm Cannes

Filmdistributeur The Searchers kondigt aan dat avonturenfilm The Man Who Killed Don Quixote van regisseur Terry Gilliam als slotfilm wordt vertoond op het Filmfestival van Cannes (8 t/m 19 mei 2018). De langverwachte film wordt dit najaar uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE 

Ooit was Toby (Adam Driver) een ambitieuze, idealistische student die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject "Don Quichote” regisseerde. Vandaag is hij een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die ooit de rol van Don Quichote speelde. Maar de man waant zich nog steeds Don Quichote en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza. Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Na 17 jaar pre-productie is de legendarische regisseur Terry Gilliam (12 Monkeys, Brazil) er eindelijk in geslaagd om zijn mythisch droomproject te verfilmen. Hij kan daarvoor rekenen op een droomcast aangevoerd door Adam Driver (Star Wars: The Force Awakens, Paterson), Jonathan Pryce (Pirates of the Caribbean, The Brothers Grimm), Stellan Skarsgård (The Avengers, Good Will Hunting) en Olga Kurylenko (Quantum of Solace, Oblivion).

Cast: Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko

Regie: Terry Gilliam

Scenario: Terry Gilliam, Tony Grisoni

 

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PkRo5l8679g

 

 

The Man Who Killed Don Quixote