Tom Holkenborg nieuwe NFF Master

Tom Holkenborg/Junkie XL is als NFF Master te gast tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival. De filmcomponist, bekend van zowel internationale producties (o.a. Mad Max: Fury Road, 2015; Deadpool, 2016) als Nederlandse producties (o.a. Brimstone, 2016), geeft in zijn rol als NFF Master op 27 september een masterclass in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg Utrecht. Met NFF Masters zet het Nederlands Film Festival (20 t/m 29 september 2017) Nederlandse filmprofessionals die nationaal en internationaal furore maken in de schijnwerpers.

Binnen het NFF Master-programma deelt Holkenborg zijn kennis, ideeën en ervaringen op het gebied van film, muziek en games. Zo geeft hij op woensdag 27 september voor geïnteresseerd publiek een masterclass in de grote zaal van de Stadsschouwburg Utrecht. Daarnaast wordt in samenwerking met Buma Music in Motion een Meet & Greet met de filmcomponist georganiseerd; het doel hiervan is talent en professionals uit de muziekindustrie met elkaar te verbinden. Ook gaat hij na afloop van een vertoning van Brimstone en zijn persoonlijke keuzefilm Mad Max: Fury Road in gesprek met collega’s en publiek.

De filmcomponist, woonachtig in de Verenigde Staten, brak in 2002 internationaal door met zijn remix van A Little Less Conversation van Elvis Presley. Naast vele internationale producties, zoals Mad Max: Fury RoadThe Dark TowerDeadpoolBlack Mass300: Rise of an EmpireDivergent en samenwerkingen met Hans Zimmer (o.a. Batman v Superman: Dawn of Justice), levert hij ook grote creatieve bijdragen aan Nederlandse films (o.a. De Gelukkige HuisvrouwDe Heineken Ontvoering, New Kids Turbo en Brimstone). In 2007 en 2012 werd hij genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Muziek voor respectievelijk Blind en De Heineken Ontvoering.


De NFF Masters zijn in 2015 geïntroduceerd door het Nederlands Film Festival. Voorgangers van Tom Holkenborg zijn Hoyte van Hoytema, Jany Temime, Jan Roelfs, Issaka Sawadogo en Willem de Beukelaar.

 

 

Tom Holkenborg/Junkie XL