12e editie CinemAsia in maart

Van 5 tot 10 maart 2019 opent van CinemAsia Film Festival voor de 12de editie de deuren van de filmtheaters Kriterion, Rialto en Lab111 in Amsterdam voor een veelzijdige reis door het moderne Azië. Door de lens van opmerkelijke filmmakers uit 15 landen, waaronder Taiwan, Vietnam, Filipijnen, India, Maleisië, China, Korea, Japan en Indonesië houdt het festival de vinger aan de pols van het snel bewegende en veelzijdige continent Azië.

De ruim 40 geselecteerde films van een doorgaans nieuwe generatie makers, zijn een eclectische mix uit blockbusters, art-house films en documentaires. Deze zijn geselecteerd op hun hoge artistieke kwaliteiten, hun maatschappelijke relevantie en hun successen bij o.a. de Golden Horse Awards, het Aziatische pendant van de Oscar Awards.

Naast het filmprogramma biedt CinemAsia een rijk side-programma aan, waaronder het CinemAsia Industry-programma, een LGBTQ programma, Q&A's en een rijke food experience. Ook viert het festival in deze editie het 10-jarig jubileum van CinemAsia FilmLAB, het talentontwikkelingsprogramma van CinemAsia dat specifiek filmtalent met Europees-Aziatische roots stimuleert omdat deze makers nog niet voldoende kansen krijgen om zichzelf te bewijzen of hun talent tot bloei te laten komen binnen de media- en filmwereld. 

 

Kijk ook op www.cinemasi.nl

 

 

CinemAsia Film Festival 2019