Claire Denis nieuwe IFFR MaestroHet oeuvre van de Franse filmmaakster Claire Denis staat centraal in de vierde editie van ‘Meet the Maestro', een samenwerkingsproject tussen het IFFR, filmtheaters in Zuid-Holland en Kunstgebouw in opdracht van de provincie Zuid-Holland. In het kader van Meet the Maestro maken Sun Koh (Singapore) en Margien Rogaar (Nederland) ieder een korte opdrachtfilm geïnspireerd door Denis' werk. In het educatieve deel van Meet the Maestro maken ook scholieren van deelnemende scholen een korte film.

Claire Denis komt tijdens IFFR 2009 naar Rotterdam om de première van haar nieuwe film 35 Rhums te presenteren. Na het festival brengt Cinéart Nederland 35 Rhums uit op 21 mei 2009. In december 2008 vertonen elf filmtheaters in Zuid-Holland Nénette et Boni (1996), voorafgegaan door een lezing over Denis. Een aantal filmtheaters vertoont vervolgens in januari en februari 2009 Beau Travail (1999), Vendredi Soir (2002) en L'intrus (2004). De films zijn Frans gesproken en Nederlands- of Engelstalig ondertiteld.

Meet the Maestro is een vierjarig samenwerkingsproject tussen het International Film Festival Rotterdam, filmtheaters in Zuid-Holland en Kunstgebouw in opdracht van de provincie Zuid- Holland. Naast de filmtour langs filmtheaters, doen Zuid-Hollandse scholen mee aan het educatieve traject en krijgen jaarlijks twee filmmakers een opdracht van het IFFR tot het maken van een korte film geïnspireerd op het oeuvre van de Maestro. Voorgaande edities van Meet the Maestro waren gewijd aan het werk van Michael Haneke (2006), Gus Van Sant (2007) en Joel & Ethan Coen (2008).

 
Alle informatie is te vinden op www.meetthemaestro.nl.

 
____________________________________________________

Winnaar van de prijsvraag Oorlogswinter bekend

Oorlogswinter

Het antwoord op de prijsvraag van Oorlogswinter was Michiel van Beusekom. De winnaar van twee vrijkaartjes voor de film + een wollen Oorlogswinter muts is Sandra Hopman uit Haarlem. 

Claire Denis