Jeremy Irons jurypresident Berlinale 2020

Het festivalmanagement van de Berlinale is vereerd Jeremy Irons te hebben gestrikt voor deze jubileumeditie.

“Met zijn onderscheidende stijl heeft Jeremy Irons enkele iconische personages belichaamd die me tijdens mijn filmleven hebben begeleid, waardoor ik me bewust werd van de complexiteit van mensen. Zijn talent en de keuzes die hij heeft gemaakt als kunstenaar en als mens, maken me trots om hem als president van de jury te mogen verwelkomen voor de 70e editie van de Berlinale," aldus artistiek directeur Carlo Chatrian.

“Met veel plezier en eer neem ik de rol van president van de Internationale Jury voor de Berlinale 2020 op mij, een festival dat ik al lang bewonder en waarvan ik altijd heb genoten. Het wordt een traktatie, die me niet alleen de kans geeft om mezelf te herinneren aan die geweldige stad Berlijn, maar ook om de films van dit jaar te bekijken die door het festival zijn gekozen, gevolgd door de gelegenheid om hun verdiensten met mijn collega-juryleden te bespreken' zei Jeremy Irons met betrekking tot zijn jurypresidentschap.

Jeremy Irons is een van de meest vooraanstaande personages in de internationale film- en theaterwereld. In talloze film- en televisieproducties heeft hij publiek en critici voor zich gewonnen en heeft hij samengewerkt met vele gerenommeerde internationale regisseurs, waaronder David Lynch (Inland Empire, 2006), Ridley Scott (Kingdom of Heaven, 2005), Volker Schlöndorff (Swann in Love, 1984), Louis Malle (Damage, 1992), Bernardo Bertolucci (Stealing Beauty, 1996) en nog veel meer.

Het filmfestival van Berlijn vindt dit jaar plaats van 20 februari tot 1 maart 2020.

 

 

Jeremy Irons