Turkse Trash in Filmhuis CaviaVan donderdag 20 tot en met zaterdag 22 november 2008 presenteert Filmhuis Cavia in Amsterdam drie dagen lang Turkse Trash Films.

In de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw produceerde Turkije ontelbare vreemde, goedkope en spannende B-films. Dracula, Tarzan en Superman en Turkse helden als Tarkan en Kara Murat beleefden avonturen in Istanbul.

Filmhuis Cavia presenteert drie dagen vol vreemd Turkse Fruit! Genieten dus, van ondermeer de Turkse versie van Star Wars, de Turkse Rambo en de macabere Kilink in Instanbul. Ingeleid en van commentaar voorzien door filmfan Belit, filmjournalist Barend de Voogd en de Turkse filmkenner Gokay Gelgec.

Het programma is Engelstalig, de films zijn zoveel mogelijk Engels ondertiteld. Kijk hier voor het volledige programma.

_______________________________________________________


Op 27 november gaat Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven in première. Win een wollen muts & twee vrijkaartjes voor deze indrukwekkende verfilming van het beroemde boek van Jan Terlouw.

Oorlogswinter

Oorlogswinter speelt zich af in de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt met een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont een jongen, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen.

Beantwoord de volgende vraag en stuur het antwoord naar prijsvraag@thecultcorner.com

Hoe heet de jonge hoofdpersoon uit Oorlogswinter?

De winnaar krijgt uiterlijk 23 november bericht.