Tweede editie van 48 Hour Film Project


Het 48 Hour Film Project is een project dat wereldwijd wordt georganiseerd en waarin verschillende teams in het tijdsbestek van slechts 48 uur een film maken. Dit jaar vindt het project voor de tweede keer ook in Amsterdam plaats, en net als in alle andere steden zitten er ook hier maar twee voorwaarden aan de films: ieder team krijgt vlak voor de tijd in gaat te horen welk voorwerp in hun film moet zitten en welke zin in hun film moet voorkomen. Voor de rest staat het ieder team helemaal vrij te maken wat ze willen, zolang de film 48 uur later is ingeleverd.

Het Ketelhuis vertoont de 29 films opgedeeld in vier groepen op maandag 9 en dinsdag 10 juni. De NCRV heeft deze editie een speciaal programmaonderdeel bedacht, waarin het op zoek is naar filmmakers met inspiratie voor spiritualiteit. Tien van de 48 Hour Films die voldoen aan de criteria voor spirituele film worden wo 11 juni 19.30 in een special screening vertoond Het Ketelhuis. De NCRV is daarbij aanwezig voor de opname van haar programma in september.

Op donderdag 12 juni zal de officiële uitreiking van de prijzen voor beste film, beste acteur, actrice, montage enzovoorts plaats vinden in Het Rozentheater aan de Rozengracht te Amsterdam. In de jury zitten dit jaar sound designer Michel Schöpping (De Grote Vakantie, Zus & Zo, Echoes of War), acteur Joep Sertons (Spijkerhoek, Westenwind, Voetbalvrouwen), Barend de Voogd (AFFF-programmeur, regisseur en redacteur Schokkend Nieuws) en Ronald Simons (Filmmuseum, redacteur FilmTotaal, The Cult Corner).