5de festival voor Japanse film en cultuur


De vijfde editie van CAMERA JAPAN, hét festival voor Japanse film en cultuur, zal tussen 14 en 17 oktober plaatsvinden in LantarenVenster in Rotterdam, dit jaar voorafgegaan door de programmering in de Melkweg en Kriterion, in Amsterdam, tussen 7 en 13 oktober.


Het vijfjarig bestaan van CAMERA JAPAN in 2010 zal zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. De afgelopen vijf jaar is CAMERA JAPAN uitgegroeid tot een van de belangrijkste Japanse culturele festivals van Europa. Naast een gevarieerd aanbod aan film heeft het festival een steeds bredere programmering neergezet, waarbij het experiment niet is geschuwd. Er is samengewerkt met gerenommeerde instellingen in Rotterdam als het NAi en het Museum Boijmans van Beuningen. Ook voor de aankomende editie van CAMERA JAPAN zal de bezoeker niet teleurgesteld worden. In het net geopende, gloednieuwe LantarenVenster in Rotterdam zal een breed publiek zich vier dagen lang kunnen onderdompelen in de Japanse cultuur. 

De brede filmselectie geeft een goed beeld van wat er nu gaande is in de Japanse cinema. Er worden in totaal 42 films vertoond in 34 programma's, met een omvangrijk hoofdprogramma met drama, comedy, horror of een combinatie hiervan. Daarnaast is er aandacht voor documentaires, anime en een pink film programma met een film uit elk decennium van de afgelopen eeuw; en, waar ruimte is, voor onder meer luchtige komedies zoals Wig, plattelandsdrama's als Dear Doctor, bloederige actie in Mutant Girls Squad en het vier uur durende visuele spektakel Love Exposure.

CAMERA JAPAN gaat echter niet alleen over film; het festival is begonnen vanuit interesse voor de Japanse cinema, maar wil ook inzoomen op andere intrigerende aspecten van de Japanse cultuur, zoals contemporaine kunst, audiovisuele performances, dans en muziek. Voor ons eerste mini-jubileum zijn we dan ook trots op naast ons filmprogramma weer een zeer divers nevenprogramma te kunnen laten zien.

Check voor het complete programma en exacte tijden onze website www.camerajapan.nl