De Lift is terug: Devil van M. Night Shyamalan


Op donderdag 16 september gaat DEVIL in première. DEVIL is een bovennatuurlijke thriller van producent M. Night Shyamalan en vormt het eerste deel uit de zogenoemde The Night Chronicles-trilogie. Dit eerste deel is geregisseerd door de broers Drewe en John Erick Dowdle, eerder verantwoordelijk voor THE POUGHKEEPSIE TAPES en QUARANTINE. In deze nagelbijter stapt een aantal mensen een lift in een kantoorgebouw binnen. De lift loopt vast en al gauw wordt duidelijk dat een van hen kwade bedoelingen heeft en niet bepaald menselijk is.

De Dowdle-broers werden benaderd door M. Night Shyamalan om dit verhaal te filmen, en grepen die kans vanzelfsprekend direct aan. Ze wilden wel als voorwaarde dat het geen al te christelijke film zou worden, aangezien het gaat over een strijd tussen goed en kwaad. De twee stonden er op om er in de eerste plaats een hele enge film van te maken over vijf vreemden die vast zitten in een lift. Ze noemen THE OMEN, THE EXORCIST, EMILY ROSE en ANGEL HEART als hun favoriete speelfilms.

De hoofdrollen worden in DEVIL vertolkt door Chris Messina, Logan Marshall-Green, Geoffrey Arend, Bojana Novakovic, Jenny O'Hara, Bokeem Woodbine en Jacob Vargas. Het originele verhaal van M. Night Shyamalan werd bewerkt tot een screenplay door Brian Nelson, scriptschrijver van 30 DAYS OF NIGHT en HARD CANDY. 

Bekijk hier de veelbelovende trailer.

Vanaf 16 september in de bioscoop, www.devil-defilm.nl

devil