Imagine Time Capsule 2010


De eerste prijs die tijdens het Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival uitgereikt wordt, is meteen ook een nieuwkomer: de Imagine Time Capsule 2010. Deze prijs is voor degene die het fraaiste retro-filmpje maakte, geïnspireerd door het themaprogramma Retro-Magie.

Veel amateurfilmers gingen aan de slag en sommigen namen het woord ‘retro' wel heel erg letterlijk door in de oude doos te duiken en eerder gemaakt werk opnieuw aan te bieden. Via YouTube bereikte ons zo een zeer divers scala aan huis-tuin-en-keukenproducties. Van geestig tot gruwelijk, van zombieorgieën tot vernuftige faketrailers, en van een Polygoonverslag van cokedealers tot de zwijgende perikelen van een veganistische Nosferatu.

Alle inzendingen zijn te bekijken op imaginefilmfestival.nl, onder het kopje ‘video'.

De volgende vier filmpjes zijn inmiddels genomineerd.

Fureur Blanche: http://www.youtube.com/watch?v=2wm96HRMTA8
The Vegan Vampire: http://www.youtube.com/watch?v=q20gDGm701g
Cokes Zifters:
http://www.youtube.com/watch?v=Z8h7qjQxhA8
Machine Messiah:
http://www.youtube.com/watch?v=OxpjH9BTM9Q

 

Woensdag 21 april wordt bekend gemaakt welke van deze online shorts zich de winnaar mag noemen. Zowel een jury, bestaande uit Phil van Tongeren (artistiek directeur Imagine:) en Anton Damen (online manager Imagine:), als het publiek zullen een winnaar aanwijzen.

 

De hoofdprijs is de hoogste eer die een online film kan behalen: een vertoning op het witte doek! En natuurlijk hoort er ook een award bij. En wat voor een. De jonge kunstenaar Thijs Ouwehand liet zich bij het ontwerp van deze bijzondere tijdcapsule ook inspireren door het retrothema. Ouwehand, creatief met ijzer & staal, noemt het stijltje "richting steampunk, maar dan een tandje grover", en noemt de vormgeving van films als Casshern en The Chronicles of Riddick als inspiratiebron. Wat zich in het binnenste van deze tijdcapsule verborgen houdt, dat weet straks alleen de winnaar.

 

De award ceremonie is woensdag gratis toegankelijk en start om 21.30 uur in Kriterion 2.

 

14 t/m 24 april 2010 - Filmtheater Kriterion
www.imaginefilmfestival.nl

______________________________________________________

Frisian Terror op BROET

frisian terror

Aanstaande zaterdag 24 april zal in filmhuis BROET in Eindhoven de nieuwe nederhorrorfilm FRISIAN TERROR van filmmaker Bart van Dekken worden vertoond.

In deze Troma der lage landen maken we kennis met een gestoorde sekteleider, zijn mooie vriendin en enkele devote volgelingen van de Friese middeleeuwse koning Sigurd. Alle vijanden van de sekteleider worden op de meest bizarre manieren vermoord.

FRISIAN TERROR is een satirische underground horror en geschikt voor mensen met een smaak voor pulp. Mr. Horror Jan Doense speelt een kleine bijrol. In Eindhoven zal naast regisseur Bart van Dekken ook acteur John Beringen aanwezig zijn bij de screening die begint om 21:00.

Meer info hier op de BROET website.

 Imagine Time Capsule