Katalin Varga uit op DVD: Prijsvraag


Het prijswinnende KATALIN VARGA is een indrukwekkende film over een Roemeense vrouw die op een dag besluit de confrontatie aan te gaan met de demonen uit haar verleden. De film is vanaf vandaag verkrijgbaar op DVD en The Cult Corner geeft drie exemplaren weg!

Met KATALIN VARGA heeft de Britse regisseur Peter Strickland zijn droom waargemaakt: het verfilmen van zijn zelfgeschreven script met amper een budget en zonder inmenging van een studio. Dit intense speelfilmdebuut is een poëtische rape-revenge film over de jonge Roemeense moeder Katalin (debutante Hilda Péter) wiens man te weten komt dat hun zoontje niet van hem is, maar voortkwam uit haar verkrachting. Hij verstoot Katalin, waarna zij wraak wil nemen op haar verkrachter. Eenmaal gevonden na een lange tocht door het onheilspellende Roemeense landschap, blijkt hij geen koud monster, maar een zachtaardige man met spijt. Maar is Katalin tot vergeving in staat? Zal haar misdaad niet groter zijn dan die van hem?

KATALIN VARGA werd geselecteerd voor het filmfestival in Berlijn. Daar won de film de prijs voor het beste sounddesign. Eind 2009 viel de film bij de Europese Film Awards opnieuw in de prijzen toen KATALIN VARGA werd gekozen tot Europese ontdekking van 2009.

The Cult Corner sprak regisseur Peter Strickland in 2009 op het filmfestival van Berlijn. Lees hier ons interview.

 

PRIJSVRAAG

katalin varga

The Cult Corner verloot drie DVD's van KATALIN VARGA, beschikbaar gesteld door Lumiere Home Entertainment. Beantwoord daarvoor de volgende vraag:

Met welke korte film debuteerde Peter Strickland in 1996?

Stuur je antwoord naar thecultcorner@gmail.com onder vermelding van 'Katalin Varga Prijsvraag'.

Winnaars krijgen rond 9 juni bericht.

DVD Info

Regie: Peter Strickland
Met: Hilda Péter, Norbert Tanko & Tibor Palffy 

80 minuten aan DVD extra's:

-Making of KATALIN VARGA
-Super 8 diary


Duur: 84 minuten (film) + 80 minuten (extra's) ­
Land: Roemenië, Engeland
Taal: Hongaars, Roemeens, Ondertiteling : Nederlands, Frans
Beeld: 1.85:1, Geluid: 2.0 Dolby Digital

Door mee te doen aan deze Katalin Varga prijsvraag ontvang je automatisch de maandelijkse nieuwsbrief van The Cult Corner. Opzegging kan op ieder gewenst moment door een e-mail te sturen naar thecultcorner@gmail.com o.v.v. 'geen nieuwsbrief abonnement'.