Q&A met David Verbeek in LUX


Vrijdag 18 juni is regisseur David Verbeek te gast in LUX voor een Q&A. Na de vertoning van zijn nieuwste film R U THERE gaat Constant Hoogenbosch van Movie Machine met hem in gesprek over de film. Het publiek krijgt daarbij gelegenheid Verbeek vragen te stellen.

Twee jaar geleden verraste David Verbeek (Amsterdam, 1980) met SHANGHAI TRANCE, een volledig in het Mandarijn gesproken film over de invloed van de economische groei op het persoonlijke leven van een stel twintigers. Nu is hij terug met een film over globalisering, op het snijvlak van virtualiteit en realiteit.

Centraal in zijn film staat een jongen die de wereld over reist om mee te doen aan videogamewedstrijden en daar flink geld mee verdient. De wereld buiten het computerscherm is een noodzakelijk kwaad en interesseert hem nauwelijks. Dat verandert als hij op een zeker moment getuige is van een dodelijk ongeluk op straat. Dat zet hem aan het denken.

"Origineel en onderscheidend". Dat was de kwalificatie die de selectiecommissie van Un Certain Regard - die eigenzinnige filmmakers in het licht zet - gaf aan de film van de Nederlander David Verbeek. Dus draaide R U THERE in Cannes, op het meest prestigieuze filmfestival in Europa.

Vrijdag 18 juni | Aanvang 20.00 uur | Filmtheater LUX (Nijmegen)

ru there