Slotfilm IMAGINE bekend


De spectaculaire historische actiefilm CENTURION van Neil Marshall (The Descent, Doomsday) is zaterdagavond 24 april om 20:00 uur de slotfilm van Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival, dat van 14 t/m 24 april in Kriterion, Amsterdam plaatsvindt.

Anno 117 na Christus strekt het Romeinse Rijk zich uit van Egypte tot Spanje tot aan de Zwarte Zee. Maar in het noorden van Brittannië heeft de guerilla-tactiek van de woeste Picten de wrede aanvallen van de veroveraars een halt toegeroepen.

Quintus, de enige overlevende van een aanval door de Picten op een Romeinse grensvesting, trekt samen met het legendarische 9de legioen van generaal Virilus op naar het noorden, om de Picten en hun leider Gorlacon voor eens en voor altijd uit te roeien.

Maar wanneer het legioen in een hinderlaag loopt en Virilus gevangen wordt genomen, staat Quintus voor een bijna onmogelijke opgave. Hij zal tot het uiterste moeten gaan om ervoor te zorgen dat hij en zijn kleine peloton niet door de meedogenloze Picten vermorzeld worden en dat ze veilig de Romeinse grens bereiken. Maar eerst moet generaal Virilus worden bevrijd...

De landelijke bioscooprelease van CENTURION is op 27 mei 2010.

De online kaartverkoop is inmiddels gestart.

Zie voor het volledige programma en meer: www.imaginefilmfestival.nl

_______________________________________________________

Winnaars IMAGINE prijsvraag

 

 

trolll 2 

 

Het goede antwoord van onze IMAGINE prijsvraag moest natuurlijk zijn: TROLL 2. De vrijkaartjes zijn gewonnen door:

T. S. Hos uit Utrecht


Frederique Scholten uit Amsterdam

Peter de Jonge uit Katwijk 

Remco Barnhoorn uit Utrecht 

Ridwan Nasruddin uit Amsterdam

Gefeliciteerd! De prijzen komen naar jullie toe.  

centurion