Slotfilm Imagine bekend


De start van de 27e editie van Imagine komt steeds dichterbij en dus is vandaag ook de slotfilm bekend gemaakt. Het festival zal op 23 april afsluiten met SOURCE CODE, de tweede film van regisseur Duncan Jones.

Jarenlang stond Jones (1971) vooral bekend als de zoon van David Bowie, maar inmiddels kan hij op eigen benen staan dankzij zijn verrassende regiedebuut MOON uit 2009. Waar zijn debuut nog een ingetogen SF-drama was, is zijn nieuwste groter van opzet. In deze SF-thriller speelt Jake Gyllenhaal de rol van Colter Stevens, een militair die dankzij een experimentele vorm van terrorismebestrijding in staat is om meerdere malen naar het zelfde punt in tijd terug te keren, met als doel een bomaanslag op een trein te voorkomen. Zal hij de aanslag weten te voorkomen en daarmee medereizigster Christina (Michelle Monaghan) het leven kunnen redden?

Daarnaast zal Imagine twee onderwerpen extra in de schijnwerpers zetten.

Ten eerste de fantastische film uit Latijns-Amerika. Onder de noemer Cine Latino Fantástico, zullen verschillende genrefilms uit het Latijnse continent gedraaid worden en is er op woensdag 20 april een symposium. Tijdens het symposium gaat Imagine onder andere in gesprek met de Argentijn Adrián García Bogliano, regisseur van MASACRE ESTA NOCHE en SUDOR FRÍO, en met de Chileense regisseur Pablo Illanes (BABY SHOWER) over de praktische en inhoudelijke kanten van hun werk, hun inspiratiebronnen en de verschillen tussen de verschillende Latijns-Amerikaanse filmindustrieën. Uiteraard zijn de genoemde films ook te zien tijdens Imagine.

Het tweede onderwerp dat wordt belicht, is de opkomst en ontwikkeling van internet die de ‘macht naar het volk heeft gebracht'. Dankzij de digitale revolutie is de filmproductie en - distributie niet langer het monopolie van grote producenten en studio's. Zowel onafhankelijke filmmakers als fans hebben meer kansen gekregen om zich (creatief) te uiten en op internet een publiek te vinden: Power To The People! dus.

Tijdens een symposium op 17 april zal de Finse regisseur Timo Vuorensola komen vertellen over het online platform Wreckamovie, waar hij initiatiefnemer van is. Daarnaast geeft Alexandre Philippe tekst en uitleg bij zijn film THE PEOPLE VS. GEORGE LUCAS. En de Nederlandse inbreng komt voor rekening van Martin Koolhoven die vorig jaar zijn succesfilm OORLOGSWINTER door fans gemonteerd zag worden tot versies van 60 seconden.


SYMPOSIUM CINE LATINO FANTÁSTICO:
Woensdag 20, 14:00 uur, Kriterion 2

SYMPOSIUM POWER TO THE PEOPLE!:
Zondag 17 april, 14:00 uur, Kriterion 1

_____________________________________________________________

Prijsvraag Imagine Film Festival

imaginefilmfestival2011

In samenwerking met IMAGINE geeft The Cult Corner drie vrijkaartjes weg voor het 27ste Amsterdam Fantastic Film Festival, dat plaatsvindt van 13 tot en met 23 april in filmhuis Kriterion, Amsterdam.

Beantwoord de volgende vraag en mail het antwoord voor 8 april naar thecultcorner@gmail.com en maak kans op een van de drie vrijkaarten.

Uit welke griezeltelevisieserie kennen we de hoofdrolspeler uit de film RED HILL die vanaf 14 april te zien is op Imagine?

Door deelname aan deze prijsvraag abboneer je jezelf op de maandelijkse nieuwsbrief van The Cult Corner. De nieuwsbrief kun je desgewenst op ieder ogenblik opzeggen door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@thecultcorner.com

______________________________________

Kaartverkoop
De online kaartverkoop van Imagine is inmiddels gestart! Kaarten kunnen online worden gekocht via de website www.imaginefilmfestival.nl .

source code