Suzi Terror wint Imagine Time Capsule 2010


Suzi Terror heeft woensdagavond 21 april op het Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival met haar korte film The Vegan Vampire de Imagine Time Capsule 2010 in de wacht gesleept. Een prijs voor degene die het fraaiste retro-filmpje maakte, geïnspireerd door het themaprogramma Retro-Magie.

Daarnaast bevatte de award in zijn binnenste twee vrijkaarten voor de slotfilm van Imagine 2010 en twee vrijkaarten voor de openingsfilm van Imagine 2011. Bovendien valt The Vegan Vampire, net als de andere drie genomineerde filmpjes, de hoogste eer toe: een vertoning op het witte doek tijdens Imagine.

Juryrapport
In The Vegan Vampire keren we terug naar de dagen van de zwijgende Duitse expressionistische film. De jury was zeer onder de indruk van de verzorgde productie en van actrice Mirte Eggenkamp in het bijzonder, die als de tragische veganistische vampier in mimiek en motoriek nauwelijks onderdoet voor de grote klassieke filmmonsters. Nosferatu was nooit ver weg in dit melodrama dat met zijn bloed kotsende hoofdpersoon bovendien Andy Warhol's Dracula in herinnering riep. Nog een ode dus, maar dan aan een later tijdperk.

Het filmpje is hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=q20gDGm701g

Ontwerper Thijs Ouwehand
Het ontwerp van de award is van Thijs Ouwehand. Bij het maken van deze bijzondere tijdcapsule liet hij zich ook inspireren door het retrothema. Ouwehand, creatief met ijzer & staal, noemt het stijltje "richting steampunk, maar dan een tandje grover", en noemt de vormgeving van films als Casshern en The Chronicles of Riddick als inspiratiebron.

suzi terror