The Banshees of Inisherin opent LIFFF 2022

Het Leiden International Film Festival opent op 3 november zijn zeventiende editie met The Banshees of Inisherin van Martin McDonagh.

De film, met hoofdrollen voor Colin Farrell en Brendan Gleeson, luidt vanuit de Stadsgehoorzaal in Leiden het elfdaagse festival in. The Banshees of Inisherin zal hiermee zijn Nederlandse première in Leiden hebben. The Banshees of Inisherin ging vorige maand in wereldpremière op het filmfestival in Venetië waar de film meteen de prijzen voor Best Screenplay en Best Actor (Colin Farrell) won.

Regisseur McDonagh (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) laat sterren Colin Farrell en Brendan Gleeson voor het eerst sinds hun samenwerking in In Bruges weer bij elkaar komen op het Ierse fictieve eiland Inisherin in de jaren twintig. Het verhaal over een levenslange vriendschap die verbroken wordt met alle gevolgen van dien is zowel tragisch als komisch en wordt door internationale filmpers nu al McDonagh’s beste film sinds In Bruges genoemd.

The Banshees of Inisherin wordt in Nederland uitgebracht door Disney Pictures en verschijnt op 26 januari 2023 nationaal.

Meer infor,matie over het festival: Leiden International Film Festival 2022