Bekendmaking nominaties NOFF

In de Talkshow van het Nederlands Film Festival, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, zijn de nominaties voor de KPN NOFF-juryprijs bekendgemaakt. Voor het NOFF zijn dit jaar 58 korte films tot 30 minuten in de categorieën drama, documentaire, experimenteel en animatie geselecteerd.

De vakjury, bestaande uit Karin Wolfs, Geert van de Wetering, Vincent de Klerk, Pieter Kuijpers en Iris Piers (winnares NOFF-juryprijs 2007), heeft de volgende films voor de KPN NOFF-juryprijs genomineerd:

* NOTEBOEK van Evelien Lohbeck
* THE WINDMILL van Heerko Groefsema en Giso Spijkerman
* ULTRA ALLES INCLUSIEF van Liza Kemman en Tobias Mulders

Op de NOFF-films zijn sinds 1 september via de website www.NOFF.nl tot nu toe ruim 5.000 stemmen uitgebracht. Tot 2 oktober kan het publiek op de website stemmen op zijn favoriete films. De film met de hoogste score wint de KPN NOFF-publieksprijs.

De KPN NOFF-publieksprijs en de KPN NOFF-juryprijs worden bekendgemaakt en uitgereikt op 2 oktober 2008, de laatste vertoningsdag van het Nederlands Film Festival, in de Talkshow met Matthijs van Nieuwkerk in het festivalpaviljoen op de Neude. De Talkshow is live te volgen via www.filmfestival.nl. Aan beide prijzen is een geldbedrag verbonden van 2.500 euro.

Het NOFF is een initiatief van het Nederlands Film Festival en vindt plaats in samenwerking met het Nederlands Fonds voor de Film, KPN, het K.F. Hein Fonds, You Tube en POOL Worldwide.

noff.nl