Bicycle Film Festival Amsterdam



Het Bicycle Film Festival is een festival dat de fiets eert door een mix van verschillende kunstvormen. In New York opgezet in 2001 door Brendt Barbur nadat hij op zijn fiets door een bus is aangereden, is het festival uitgegroeid tot een wereldwijd evenement dat dit jaar 300.000 bezoekers verwacht. In Amsterdam aanstaande zaterdag 8 mei voor het eerst in samenwerking met Mediamatic.

18.00 Officiële opening

Programma 1 | 18.30 Urban Bike Shorts
Een collectie van zeventien korte films over urban riders, zoals Anima d'Acciaio (Soul of Steel), Giovanni Pelizolli "Diocc" en Ski Boys.

Programma 2 | 20.30 Standing Start (UK) + Tour Des Légendes (NL)
Tour Des Légendes is een productie van regisseur Erik van Empel die in de annalen van de Tour de France wordt gezogen om de geschiedenis van de mooiste race ter wereld vast te leggen.

Programma 3 | 22.30 Made in Queens (USA) + Where Are You Go (CA)
Where Are You Go is een documentaire over een vier maanden durende fietstour van Cairo naar Kaapstad, en route met Tour d'Afrique, 's werelds langste fiets race en expeditie. 

Reserveer voor het openingsprogramma (18.00 - 20.00) en krijg gratis toegang. Reserveer nu.


Entree € 11,- (per programma) via pathe.nl of aan de kassa van Pathé Tuschinski. Film ticket geeft gratis toegang tot de Sur Place tentoonstelling en het openingsfeest in de Mediamatic Bank op 8 mei vanaf 20.00 uur.

Meer info: www.mediamatic.net/bff

biff