Boris van der Ham nieuwe voorzitter NVBF

Op 23 november jongstleden werd Boris van der Ham door de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) benoemd tot voorzitter met ingang van 1 januari 2022. Boris van der Ham is daarmee de derde buitenvoorzitter van de vereniging en volgt Winnie Sorgdrager op die na tien jaar voorzitterschap het stokje overdraagt.
 
Boris van der Ham is een ervaren bestuurder en kent daarnaast de culturele wereld van binnen en buiten. Hij studeerde in 1998 af als acteur aan de Toneelacademie Maastricht, staat nog steeds regelmatig op de planken en voor de camera, schrijft boeken, is producent in de culturele sector en is muzikant.  Daarnaast is hij op vele vlakken maatschappelijk actief. Tussen 2002 en 2012 was hij Tweede Kamerlid en hij is nu bestuurder in het bedrijfsleven, de zorg en het onderwijs. In de cultuursector is hij onder meer voorzitter van de Vereniging Vrije Theaterproducenten en de Raad van Toezicht van CJP.  
 
De NVBF spreekt haar dank uit aan Winnie Sorgdrager, voor haar inzet ten behoeve van de vereniging in alle jaren van groei maar ook voor haar inspanning tijdens de afgelopen periode van de coronacrisis, en is verheugd met de komst van Boris van der Ham.