CARMEN VAN HET NOORDEN en HAPPY END in UtrechtDe speelfilms CARMEN VAN HET NOORDEN van Jelle Nesna en HAPPY END van Frans Weisz gaan tijdens de 29e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk in première in de Stadsschouwburg Utrecht. CARMEN VAN HET NOORDEN beleeft zijn première op donderdag 24 september in aanwezigheid van onder meer de acteurs Tygo Gernandt, Thom Hoffman en Sanguita Akkrum. De feestelijke vertoning van HAPPY END vindt plaats op zaterdag 26 september in aanwezigheid van de cast met onder meer Pierre Bokma, Catherine ten Bruggencate, Kitty Courbois en Edwin de Vries.

CARMEN VAN HET NOORDEN vertelt het liefdesdrama rond de jonge en onzekere rechercheur Joz, die op het punt staat te trouwen met de Marokkaanse Maryam. Wanneer hij een zaak krijgt toegewezen rond de moord op een prostituee, ontmoet hij echter de mooie en verleidelijke Carmen. Hij kan niet aan Carmen ontkomen en zet zijn toekomst op het spel. Joz zet al zijn principes aan de kant en wordt wie hij niet wil zijn. CARMEN VAN HET NOORDEN is een eigentijdse, hiphop versie van de opera Carmen van Bizet en is daarbij een remake van de film EEN CARMEN VAN HET NOORDEN uit 1919, die vorig jaar is opgenomen in de Canon van de Nederlandse Speelfilm.

HAPPY END is het derde en laatste deel in de Leedvermaak-reeks van Judith Herzberg en Frans Weisz, na LEEDVERMAAK (1989) en QUI VIVE (2001). HAPPY END gaat verder, in het verhaal 18 jaar nadat de vorige film in de reeks ophield. Toen werd Isaac geboren, de verrassende zoon van Simon en Dory. Nu viert hij bijna zijn 18e verjaardag. De familie is bijeen gekomen omdat stamvader Simon ernstig ziek is. Hij heeft een oogoperatie ondergaan die ernstige complicaties heeft veroorzaakt. Tijdens de bijeenkomst wordt het duidelijk dat elk van de aanwezigen een eigen agenda en belang heeft. Met toenemende weerzin en woede slaat Isaac het gedoe en gedraai van de ouderen gade. Totdat hij een besluit neemt...

CARMEN VAN HET NOORDEN draait vanaf 24 september in de bioscoop. HAPPY END wordt op 1 oktober in de Nederlandse bioscopen uitgebracht.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober 2009. Voor meer informatie: www.filmfestival.nl.

_____________________________________________________

Prijsvraag VINYAN

Dat de Belgische regisseur Fabrice Du Welz spannende films kan maken bewees hij onder andere met het meesterwerk CALVAIRE. 7 juli brengt Dutch FilmForks zowel op Blu-ray als DVD zijn film VINYAN uit. Een uiterst spannende en indrukwekkende thriller waarin de ergste nachtmerrie van ouders tot leven komt, wanneer ze na de vernietigende Tsunami terugkeren naar de Aziatische jungle om hun verloren zoontje te zoeken.

vinyan


Synopsis

Nadat hun zoontje tijdens een vakantie in Thailand werd meegesleurd door de vernietigende golven van de Tsunami, gaan Paul en Janet door een diep emotioneel dal. Hun zoontje is vrijwel zeker dood, hoewel zijn lichaam nooit werd gevonden. Maar dan ziet Janet een documentaire over weeskinderen in de Birmese jungle. Tussen de kinderen meent ze haar eigen zoontje te herkennen. Hoewel Paul sceptisch is, steunt hij zijn vrouw in haar wens om op zoektocht te gaan naar hun kind. Maar in de duistere, diepe Aziatische jungle wacht hen een nog grotere nachtmerrie.

Prijsvraag

Het verhaal van VINYAN schreef Fabrice Du Welz samen met regisseur Oliver Blackburn, waarvan op het afgelopen IMAGINE: festival zijn debuut te zien was. Wat is de titel van dit debuut over een stel losgeslagen Britse jongeren?

Mail het antwoord voor 20 juli naar thecultcorner@gmail.com en maak kans op een Blu-ray of DVD van VINYAN. Vermeld naast het antwoord en je adres dus tevens waar je voorkeur naar uit gaat.

Door deelname aan deze prijsvraag abboneer je jezelf op de maandelijkse nieuwsbrief van The Cult Corner. De nieuwsbrief kun je desgewenst op ieder ogenblik opzeggen door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@thecultcorner.com 

vinyan  vinyan 

Blu-ray
Extra's (speelduur 50 minuten): the making of VINYAN
Trailers 6:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1) - Audio HD DTS - Full HD/1080p - cene selection - Subtitles on/off - Engels gesproken - Nederlands ondertiteld -

DVD Single Disc Premium
16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1) - Dolby Digital 5.1 - Scene selection - Subtitles on/off - Engels gesproken - Nederlands ondertiteld

 carmen van het noorden