Cinema Delicatessen lanceert streamingplatform

Cinema Delicatessen start met streamen. Op het platform CineDeli serveert de filmdistributeur documentaires voor fijnproevers. Cinema Delicatessen werkt hiervoor samen met Cultuurticket.nl, dé streamingpartner voor de hele culturele sector.

CineDeli is de nieuwe online film-o-theek van Cinema Delicatessen. Op dit platform staat een selectie van de mooiste documentaires die de filmdistributeur sinds 2004 in de bioscoop heeft uitgebracht. Op het streamingplatform kan zij inhaken op de actualiteit en documentaires uitbrengen waarvan zij het belangrijk vindt dat ze door het publiek worden gezien. Zo staan op CineDeli nu bij de lancering, ten tijde van de oorlog in Oekraïne, Putin’s Witnesses, The Event en Maidan. CineDeli en Cultuurticket.nl doneren de helft van de inkomsten van deze titels aan Giro555.

Waardevolle aanvulling op bioscoopreleases

Naast inhaken op de actualiteit verschaft Cinema Delicatessen zich met CineDeli de mogelijkheid om films langer te laten draaien dan in de bioscoop. Op deze manier kunnen meer mensen de documentaires zien. Hiernaast kan de distributeur documentaires uitbrengen op CineDeli die minder geschikt zijn voor in de bioscoop. CineDeli gaat van start met een selectie van dertig spraakmakende documentaires. Wekelijks worden nieuwe titels aan het menu toegevoegd.

Samenwerking met Cultuurticket.nl

CineDeli werkt voor haar streamingplatform samen met Cultuurticket.nl. Zij biedt een streamingplug-in aan waarmee culturele instellingen de baas blijven over hun eigen streams, in tegenstelling tot de grote videodiensten van Big Tech. Dit was voor Cinema Delicatessen een belangrijke voorwaarde om met Cultuurticket.nl in zee te gaan. Vanaf nu kunnen filmliefhebbers on demand documentaires huren bij CineDeli, het nieuwe platform van Cinema Delicatessen: https://cinedeli.nl