CinemAsia Film Festival 2022

CinemAsia Film Festival is sinds 2003 hét go-to festival voor Aziatische cinema en voorvechter van representatie van Aziatische Nederlanders in het Nederlandse film- en mediaveld.

De 14e editie van CinemAsia Film Festival vindt plaats van 10 t/m 15 mei a.s. in drie bioscopen in Amsterdam: Studio K, Rialto De Pijp en het fonkelnieuwe Rialto VU op de campus van de Vrije Universiteit.

De laatste editie van CinemAsia Film Festival vond plaats in maart 2020, enkele dagen voor de sluiting van de bioscopen voor de eerste Covid-19 lockdown. Dit jaar keert het jaarlijkse festival terug met een brede selectie aan Aziatische films van de afgelopen twee jaar: van populaire blockbusters tot arthouse pareltjes tot inspirerende documentaires.

Openingsfilm ANITA

Op 10 Mei opent het festival met de film ANITA (2021) over Hong Kong ‘canto-popicoon’ Anita Mui. Anita Mui was een zangeres, actrice en danseres met een ongekende populariteit in thuisland Hong Kong en ver daarbuiten. Ondanks dat haar vroege jeugd met veel uitdagingen kwam wist zij met hard werken zich op te werken naar een ster van formaat en won zij in 1987 de Best Actress award voor de film ROUGE (1987) en speelde ze in HOUSE OF FLYING DAGGERS (2004). Mui liet zich niet kooien door sociale gender normen en was een inspiratie voor vele Aziatische vrouwen. ANITA is geregisseerd door Longman Leung. Dit jaar staan er rond de 30 films op het programma. Gevestigde filmmakers alsmede een nieuwe generatie makers laten de verschillende kanten zien van het veelzijdige continent.

Programma en nieuws

Voor het programma en nieuws volg CinemAsia Film Festival op: https://cinemasia.nl

 

CinemAsia Film Festival 2022