Crash van David Cronenberg in bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt de 4K gerestaureerde versie van David Cronenbergs cultklassieker CRASH in juni uit in de bioscopen. De première is vrijdag 31 januari op International Film Festival Rotterdam waar de soundtrack van meestercomponist Howard Shore live wordt uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Reclameman James Ballard en zijn vrouw Catherine leiden een leven vol vluchtige seksuele ontmoetingen, op zoek naar een zinvolle fysieke ervaring. Na een bijna fatale botsing met de auto van dr. Helen Remington ontdekt James de perverse genoegens van verwrongen staal. Wanneer hij Helen opnieuw ontmoet, leidt de gemeenschappelijke ervaring tot een seksuele relatie. Ze komen in contact met Vaughan, een sinistere wetenschapper en de drijvende kracht achter een geobsedeerde groep mensen die zich bezighoudt met het naspelen van beroemde auto-ongelukken. Zo worden ze meegesleurd in een wereld van gevaar, seks en dood.

James Spader, Holly Hunter, Elias Koteas, Deborah Kara Unger en Rosanna Arquette spelen de hoofdrollen in de cultklassieker CRASH. Bij de première in Cannes in 1996 werd David Cronenbergs onderzoek naar erotiek en technologie bekroond met de speciale juryprijs voor zijn moed, durf en originaliteit. Deze zomer is de controversiële film naar de roman van J.G. Ballard opnieuw te bewonderen in een geheel gerestaureerde 4K-versie.

 

 

 

CRASH