Crash van David Cronenberg in de bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt de 4K gerestaureerde versie van Crash, die eerder gepland stond voor 25 juni, op 6 augustus uit in de bioscopen. James Spader en Deborah Kara Unger spelen hoofdrollen in de cultklassieker van David Cronenberg.

Reclameman James Ballard en zijn vrouw Catherine leiden een leven vol vluchtige seksuele ontmoetingen, op zoek naar een zinvolle fysieke ervaring. Na een bijna fatale botsing met de auto van dr. Helen Remington ontdekt James de perverse genoegens van verwrongen staal. Wanneer hij Helen opnieuw ontmoet, leidt de gemeenschappelijke ervaring tot een seksuele relatie. Ze komen in contact met Vaughan, een sinistere wetenschapper en de drijvende kracht achter een geobsedeerde groep mensen die zich bezighoudt met het naspelen van beroemde auto-ongelukken. Zo worden ze meegesleurd in een wereld van gevaar, seks en dood.

James Spader, Holly Hunter, Elias Koteas, Deborah Kara Unger en Rosanna Arquette spelen de hoofdrollen in de cultklassieker Crash. Bij de première in Cannes in 1996 werd David Cronenbergs onderzoek naar erotiek en technologie bekroond met de speciale juryprijs voor zijn moed, durf en originaliteit. Vanaf 6 augustus is de controversiële film naar de roman van J.G. Ballard opnieuw te bewonderen in een geheel gerestaureerde 4K-versie.

 

 

 

 

 Crash van David Cronenberg