The Cult Corner in Cinema OT301



Op 28 april in Cinema OT301 om 20:00 alweer een nieuwe editie van

The Cult Corner: De Keuze van Koolhoven

Martin Koolhoven, succesvol regisseur van onder andere Oorlogswinter, Het Schnitzelparadijs, Het Zuiden en Suzy Q, zal twee van zijn favoriete films vertonen en beiden vooraf voorzien van een inleiding. De avond begint met de vuige actie van de invloedrijke film THE ROAD WARRIOR van George Miller.

Officieel het tweede deel van de MAD MAX trilogie, maar veruit het beste deel van dit drieluik en prima los van de andere twee te zien. Het was dit tweede deel dat het genre van de post-apocalyptische actiefilm voorgoed veranderde, en is een absolute must-see voor liefhebbers van genrefilms. Regisseur Jim Jarmusch rekent THE ROAD WARRIOR tot een van de tien beste films van de jaren tachtig!

Na een korte pauze zal Martin Koolhoven de tweede film inleiden, en dat blijft nog een VERRASSINGSFILM, dus laat je dinsdag 28 april overdonderen door Martins enthousiasme en zijn liefde voor de genrefilm.

Reserveren is niet mogelijk, dus kom op tijd, want de plaatsen zijn beperkt.

De bar opent om 19:45. Screening start om 20:00 op de Overtoom 301 in Amsterdam. Een kaartje voor de hele avond inclusief beide films is slechts € 4. Cinema OT301 is makkelijk bereikbaar via tram 1 en 17 (uitstappen: halte Jan Pieter Heijestraat). Digitale screenings.