De Ontmoeting presenteert nieuwe oogt

Financieringstraject voor nieuwe makers De Ontmoeting maakt vandaag de selectie van de negende editie bekend.

Naast acteur Thorn de Vries (SpangaS: De Campus en ANNE+) zal ook Gouden Kalf winnaar Laura Bakker (N00b en De droom van de jeugd) debuteren als filmregisseur. Uit 58 inzendingen hebben de realisatiepartners BIND, PRPL, Studio Ruba, Blokmakers en 3LAB (EO, VPRO en KRO-NCRV) zeven plannen geselecteerd. In het najaar van 2024 gaan de films naar verwachting op het Nederlands Filmfestival in première.

De geselecteerde projecten zijn Het ligt aan mij van Abid Chand en Marlyn van Erp (onder begeleiding van BIND), Verhuisd van Daniell van Kanten (PRPL), €655 exclusief van Laura Bakker en Trix van Erkel (Studio Ruba), KUTYUPPEN van Thorn de Vries (Blokmakers), En leid ons niet in bekoring van Morris Maturbongs (3LAB: EO), Marleen van Jop Leuven (3LAB: VPRO) en De Maarten docu van Yara Baas en Liselot van der Klift (3LAB: KRO-NCRV). 

De Ontmoeting werd in 2015 geïnitieerd en wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Met een serie films van maximaal zes minuten, geeft De Ontmoeting nieuwe makers de kans om, geholpen door gevestigde partijen uit de film- en televisie-industrie, hun film te maken. In samenwerking met partners ondersteunt De Ontmoeting filmmakers tevens in het distributietraject. Zo krijgt Nederlands filmtalent meer publiek én krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers.

Naast De Ontmoeting zet de organisatie zich via opleidingstraject voor ondervertegenwoordigde makers AWARE en talentontwikkelingshub De Klik op nog meer manieren in voor nieuw en divers talent binnen de Nederlands film- en televisie-industrie.

 

Kijk voor meer informatie over De Ontmoeting op www.ditisdeontmoeting.nl