De Wolfman komt eraan!


Bijna zeventig jaar nadat de beroemde horroracteur Lon Chaney in de huid van personage Lawrence Talbot kroop, keert de wolfman terug. Nu met Benicio Del Toro als de gebeten man. Talbot is een edelman die terugkeert naar het familielandgoed wanneer de verloofde van zijn broer zijn hulp vraagt om haar vermiste geliefde te vinden. Daar ziet hij ook zijn vader terug (Anthony Hopkins), van wie hij totaal is vervreemd. Talbot gaat op zoek naar zijn broer en komt erachter dat een bloeddorstig wezen mensen uit het dorp vermoordt. In zijn zoektocht naar het gruwelijke beest ontdekt hij wat voor afschuwelijks hem zelf te wachten staat. 

   
wolfman 1941

Aan het originele screenplay van Curt Siodmak is gelukkig weinig gesleuteld. De van oorsprong Duitse schrijver Siodmak was ook verantwoordelijk voor de screenplays van genrefilms als I WALKED WITH A ZOMBIE (1943) en EARTH VERSUS THE FLYING SAUCERS (1956). Maar THE WOLFMAN is een van zijn beste, omdat het niet zo de nadruk legt op gemakkelijke schrikeffecten, maar op de tragedie van de mens. Hoofdpersonage Talbot is een betreurenswaardige man die in zijn eigen zoektocht wordt gedwarsboomd door de vloek van de wolf. Want eenmaal gebeten, heb je geen schijn van kans meer en is het wachten op de volgende volle maan.

De nieuwe versie van Joe Johnston (JUMANJI, JURASSIC PARK III) is een vaardig geregisseerde horrorfilm met veel vaart en genoeg sfeer. Met name de muziek van Danny Elfman en de transformatiescène die werd gemaakt door Rick Baker, de zesvoudige Oscarwinnaar voor make-up effecten waaronder die van AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON, maken een bezoekje aan THE WOLFMAN zeer aan te raden.  

THE WOLFMAN draait vanaf 11 februari in de bioscopen. Voor meer informatie en de trailer: http://www.film1.nl/wolfman

wolfman 2010