IN-EDIT festival in april in Amsterdam

De vierde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 7 t/m 10 april georganiseerd in Het Ketelhuis en Melkweg Cinema in Amsterdam.

Bij elke filmvertoning wordt indien mogelijk live muziek geprogrammeerd. De grotere live optredens vinden plaats in club Lovelee tegenover de Melkweg. IN-EDIT brengt nieuwe muziekdocumentaires uit binnen- en buitenland naar het grote doek, altijd in combinatie met iets extra's, zoals een Q&A, debat of introductie. In de weken na 10 april zal een selectie van het programma te zien zijn in o.a. Groningen (Forum), Utrecht (LHC), Den Haag (PAARD), Eindhoven (LAB-1), Goes (Podium 't Beest) en Venlo (Filmtheater De Nieuwe Scene). Binnenkort zal nog een aantal locaties worden toegevoegd. Het festival opent op woensdagavond 6 april. De kaartverkoop start op 8 maart.

In 2021 werd in juni en de maanden erna in Amsterdam en andere steden in het land een succesvolle IN-EDIT editie georganiseerd. In oktober werd afgesloten met drie enthousiast ontvangen en zo goed als uitverkochte vertoningen tijdens ADE in LAB111. Uiteraard moest op elke locatie rekening gehouden worden met de op dat moment geldende corona maatregelen, maar bij alle films was een interessant randprogramma met een Q&A, introductie of panel en vaak was er live muziek of een DJ na afloop. Na drie Nederlandse edities en een IN-EDIT on tour (2020) wil het internationale muziekdocumentaire festival met "films from the backstage" voor een publiek van zowel muziek- als filmliefhebbers opnieuw een ervaring neerzetten die laat zien wat er achter de schermen gebeurt. Daarnaast slaan ze met de inspirerende Industry Meetings een brug tussen de muziek- en filmbranche voor professionals en (film) makers. Het volledige festivalprogramma wordt in maart bekendgemaakt.

IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd met meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek. IN-EDIT NL 7 t/m 10 april: Het Ketelhuis, Melkweg Cinema en Lovelee in Amsterdam. Na 10 april: een selectie uit het programma in o.a. Utrecht, Groningen, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Goes en Venlo. Meer informatie: www.in-edit.nl