Feestelijke DVD-uitreiking Wim T. Schippers


Donderdagavond 6 november werden in het Comedy Theater in de Nes te Amsterdam de twee laatste dvd-boxen van Wim T. Schippers' televisiepraktijken - sinds 1962 feestelijk gepresenteerd in aanwezigheid van o.a. IJf Blokker (Barend Servet), Rob van Houten (Boy Bensdorp) en Clous van Mechelen (Jan Vos). Het betreft deel 7 Van Oekel's Discohoek (3-dvd) en deel 9 Single Plays & Vroeg Werk (3-dvd).


In totaal omvat de serie negen delen waaronder spraakmakende VPRO-programma's als Hoepla, De Fred Haché Show, Barend is weer bezig! en series als Het is weer zo laat!, Opzoek naar Yolanda en We zijn weer thuis. Naast de legendarische VPRO-programma's bevatten de dvd's een schat aan niet eerder vertoonde bonusmaterialen. Veel van deze programma's maakte Schippers (Groningen, 1942) in samenwerking met Wim van der Linden, Gied Jaspars, Ruud van Hemert en Ellen Jens.


Wim T. Schippers


De eerste DVD, Van Oekel's Discohoek, werd door Wim T. Schippers uitgereikt aan acteur IJf Blokker en de tweede, Single Plays & Vroeg Werk, aan televisieregisseur en presentator Berend Boudewijn, waarna Janine van Elzakker in haar rol als Wilhelmina Kuttje jr. uit Plafond over de vloer nog een drietal gedichten voordroeg uit de bundel Kuttje Compleet. Spreekstalmeester Boy Bensdorp leidde vervolgens optredens in van de Wim T. Schippers personages Ria Schaambergen, Jan Vos en Barend Servet.

Wim T. Schippers