Films van Fons Rademakers te zien op CineMember

Video on demand-platform CineMember gaat haar filmaanbod uitbreiden met negen klassiekers van Fons Rademakers; een van de bekendste regisseurs die Nederland gekend heeft. Films die onder meer zullen verschijnen zijn Max Havelaar, naar de gelijknamige roman van Multatuli, de bioscoophit en Oscarfilm Dorp aan de Rivier en Mira, Het Mes en Als Twee Druppels Water, destijds alledrie geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. Ook zullen twee films van Fons' vrouw Lili Rademakers worden toegevoegd. De films zijn vanaf 20 januari 2021 op het platform te zien.

Met deze uitbreiding speelt het platform in op een grote behoefte om klassiekers on demand te kunnen kijken. Directeur Rick Hartman: 'Veel klassiekers zijn enkel nog op dvd te zien. Omdat we merken dat er vraag is naar oudere titels, kondigden we onlangs al elf mooie klassiekers van internationale regisseurs aan. Met deze nieuwe titels voegen we nog eens elf films uit vroegere tijden aan ons aanbod toe. Dit keer van Nederlandse bodem.'

De titels die zullen verschijnen zijn: Dorp aan de Rivier (1958), Makkers Staakt uw Wild Geraas (1960), Het Mes (1961), Als Twee Druppels Water (1963), De Dans van de Reiger (1966), Mira (1971), Because of the Cats (1973), Max Havelaar (1976), Mijn Vriend (1979), Menuet (1982), Dagboek van een Oude Dwaas (1987).

 

Cinemember