Furiosa: A Mad Max Saga in Cannes 2024

Negen jaar na MAD MAX: FURY ROAD is de Australische regisseur, scenarioschrijver en producent George Miller terug op de Croisette in Cannes. De langverwachte FURIOSA: A MAD MAX SAGA wordt getoond in aanwezigheid van de regisseur en de cast, onder leiding van Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth en Tom Burke, ter gelegenheid van een Out of Competition-galavoorstelling in het Grand Théâtre Lumière op woensdag 15 mei.

MAD MAX (1979), MAD MAX II: THE ROAD WARRIOR (1981), MAD MAX: BEYOND THUNDERDOME (1985), MAD MAX: FURY ROAD (2015), FURIOSA: A MAD MAX SAGA (2024): in vijf speelfilms in bijna vijf decennia heeft George Miller een fantastische dystopische wereld gecreëerd; een kroniek van de ineenstorting van de samenleving en het milieu. De nieuwe film is een western op wielen, wederom gefilmd in de Australische outback, over een dystopische wereld waar snelheid en beweging net zo synoniem zijn met levensenergie als met de dood. FURIOSA: A MAD MAX SAGA keert terug naar de oorsprong van Furiosa, nu gespeeld door Anya Taylor-Joy, die probeert naar huis terug te keren, ondanks talloze vijandige gewapende bendes.
 
“Het idee van deze prequel bestaat al meer dan tien jaar”, aldus George Miller. “Ik kan niet blijer zijn om – samen met Anya, Chris en Tom – terug te keren naar het festival van Cannes om FURIOSA: A MAD MAX SAGA met het publiek te delen. Er is geen betere plek dan La Croisette om deze film te ervaren met een publiek op het wereldtoneel.”
 
Het 77e festival van Cannes vindt plaats van dinsdag 14 mei tot en met zaterdag 25 mei 2024.
 

 

Furiosa: A Mad Max Saga