Gouden ere-Beer voor Isabelle Huppert

De sectie Hommage van het 72e Internationale Filmfestival van Berlijn zal worden gewijd aan de Franse film- en toneelactrice Isabelle Huppert, die een ere-Gouden Beer zal ontvangen voor haar levenslange prestatie.

Huppert is een van de meest veelzijdige acteurs ter wereld en speelde een indrukwekkend scala aan personages in bijna 150 film- en televisieproducties. Huppert is al jaren nauw verbonden met het filmfestival en speelde tot nu toe in zeven competitiefilms. Ze was eerst te gast in Berlijn bij LA VENGEANCE D’UNE FEMME (1990) van Jacques Doillon. Regisseur François Ozon castte haar in zijn donkere muzikale komedie 8 FEMMES als een niet innemende vrouw die uiteindelijk naar voren komt als een zelfverzekerde schoonheid. De cast van het ensemble werd bekroond met een Zilveren Beer voor buitengewone artistieke prestaties.

In L'AVENIR speelt ze ook een vrouw die haar vrijheid als filosofieleraar herontdekt in een mislukt huwelijk. Regisseur Mia Hansen-Løve won de Zilveren Beer als Beste Regisseur voor de film.

 

In het programmaonderdeel Hommage worden deze zevenfilms vertoond:

La Dentellière, 1977, Claude Goretta

Sauve qui peut (la vie), 1980, Jean-Luc Godard

La Cérémonie, 1995, Claude Chabrol

La Pianiste, 2001, Michael Haneke

8 Femmes, 2002, François Ozon

L’Avenir, 2016, Mia Hansen-Løve

Elle, 2016, Paul Verhoeven

 

De Hommage sectie wordt gepresenteerd in samenwerking met de Deutsche Kinemathek.

Fotografie: Philip Gay