Halloween Horror Fest in Nijmegen


Filmhuis LUX in Nijmegen presenteert op zaterdag 31 oktober in samenwerking met Movie Machine weer een prachtig maar huivering-wekkend horrorprogramma. In de nacht van Halloween is LUX hét podium voor de horror-liefhebbers.

Het programma:

20.30 uur: Triangle (zie foto)
Unieke voorpremière van deze psychologische thriller van Christopher Smith. Als Jess gaat zeilen met een groep vrienden heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt. Haar wantrouwen wordt realiteit wanneer het schip in een storm terecht komt. Nederlandse release op 10 januari 2010.

22.30 uur: Martyrs
Deze avant-gardistische horrorfilm van Pascal Laugier draait om Lucie. Ze is verdwenen toen ze een meisje van tien was, maar werd enkele maanden later dwalend op de openbare weg teruggevonden. Ze is zwaar mishandeld maar er is geen spoor van seksueel misbruik. Vijftien jaar later zint Lucie op wraak.

MARTYRS is winnaar van de Gouden Méliès 2009 als Beste Europese Fantastische Film. Regisseur Pascal Laugier was aanwezig op het Sitges International Fantastic Film Festival in Spanje, waar hij de prijs in ontvangst mocht nemen tijdens de Méliès d'Or Award Ceremony op 5 oktober jl.

00.30 uur: Face
Voor zijn werk reconstrueert Lee Hyun-min gezichten. Als hij de schedel van een slachtoffer van een moordpartij reconstrueert, komt hij achter een duister en bovennatuurlijk geheim. Een Koreaanse shocker van Sang- Gon Yoo. Film uit 2004.

Zaterdag 31 oktober | Entree € 8,50 / Passe-partout € 21,-

triangle