Halloween Horror ShowHet bloed kruipt waar het niet gaan kan: nadat hij in 2007 afscheid nam als directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival, presenteert ‘Mr. Horror' Jan Doense dit jaar op Halloween de eerste editie van de Halloween Horror Show, een nachtelijke horrormarathon voor liefhebbers van old school horror.


Deze eerste Halloween Horror Show vindt plaats op vrijdag 30 oktober om 23.00 uur op het Leids Film Festival en op zaterdag 31 oktober om 24.00 uur in Pathé Tuschinksi 1 in Amsterdam.

Doense: "De laatste jaren zien we dat de viering van Halloween in Nederland aan een flinke opmars bezig is. Als horrorgoeroe der lage landen vond ik dat ik het aan mijn stand verplicht was hier iets mee te doen. Pathé was meteen razend enthousiast over het plan en bood zelfs het prestigieuze Tuschinski 1 in Amsterdam aan, waar The Weekend of Terror in de jaren '80 en '90 furore maakte. En oh ja: de Halloween Horror Show bevat alleen ‘old school' horrorfilms. Martelporno komt er bij ons niet in!"

Op het programma van de Halloween Horror Show staan vier ijzingwekkende nieuwe horrorfilms:

TRICK 'R TREAT


Regie: Michael Dougherty - Met: Quinn Lord, Brian Cox, Anna Paquin

Deze door Bryan Singer (X-MEN, VALKYRIE) geproduceerde film weeft vier verhalen dooreen, die alle plaatsvinden in de nacht van Halloween: een schoolhoofd heeft een bijbaantje als seriemoordenaar, de zoektocht van een maagdelijk meisje naar de ware liefde pakt gruwelijk uit, een gemene grap van een groepje tieners heeft rampzalige gevolgen en een nurkse bejaarde neemt het op tegen een demon. TRICK 'R TREAT is een fijne mix van horror en zwarte humor in de traditie van TALES FROM THE CRYPT en CREEPSHOW.

ORPHAN


Regie: Jaume Collet-Serra - Met: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

Kate en John zijn kapot van het tragische verlies van hun ongeboren baby. Het trekt een zware wissel op hun huwelijk en bezorgt de labiele Kate nachtmerries. In een poging hun normale leven te hervinden, besluit het stel een kind te adopteren. Als Kate en John in het plaatselijke weeshuis de 9-jarige Esther ontmoeten, zijn ze meteen verkocht. Maar al snel begint Kate te vermoeden dat er iets mis is met Esther. Ze probeert John ervan te overtuigen dat er achter dat lieve gezichtje iets kwaadaardigs schuilt, maar haar waarschuwingen worden in de wind geslagen. ORPHAN is verontrustende ‘bad seed horror' van de maker van HOUSE OF WAX.

TRIANGLE


Regie: Christopher Smith - Met: Liam Hemsworth, Melissa George, Rahael Carpani 

Tijdens een zeiltocht in de buurt van de Bermuda Driehoek komt het jacht van Jess en haar vrienden in een storm terecht en neemt de groep zijn toevlucht aan boord van een toevallig passerende oceaanstomer. Op het ogenschijnlijk verlaten schip wordt Jess geplaagd door deja-vus. Maar ze zijn niet alleen... Iets onbenoembaars heeft de jacht op hen geopend en Jess moet er door schade en schande achter komen dat zij de enige is die de nachtmerrie kan stoppen. TRIANGLE is de nieuwe film van de regisseur van CREEP en SEVERANCE, waarin weliswaar het nodige bloed vloeit, maar die het toch vooral moet hebben van zijn slimme en spannende scenario.

THE TRIPPER


Regie: David Arquette - Met: David Arquette, Richmond Arquette, Courteney Cox 

Californië, jaren '80. Wanneer de zoon van een houthakker ziet hoe zijn vader wordt aangevallen door een milieuactivist en vervolgens de bak in draait, gaat hij compleet door het lint... met een bijl. Vele jaren later is Samantha, een door misbruik getraumatiseerde vrouw, met een stel vrienden onderweg naar het American Free Love Festival. Onderweg worden ze aangevallen door plaatselijke hillbillies, maar uiteindelijk bereiken ze de afgelegen festivallocatie. Daar proberen de plaatselijke autoriteiten een schijn van organisatie op te houden, maar een psychopathische seriemoordenaar met Ronald Reagan-masker heeft daar lak aan en gaat de aanwezige hippies te lijf... met een bijl. THE TRIPPER is het swingende regiedebuut van Arquette (Dewey uit de SCREAM-trilogie), die tevens de hoofdrol voor zijn rekening neemt.

Vrijdag 30 oktober 2009
Leiden, Trianon Theater, Breestraat 31
Aanvang 23.00 uur
Toegang € 25,00
Kaarten voor de Halloween Horror Show in Leiden kunnen vanaf 16 oktober gereserveerd worden via de website van het Leids Film Festival (www.leidsfilmfestival.nl ). Vanaf die datum kunnen kaarten ook afgehaald worden aan de kassa van het Trianon Theater.


Zaterdag 31 oktober 2009
Amsterdam, Tuschinski 1, Reguliersbreestraat 26
Aanvang 24.00 uur (middernacht)
Toegang € 32,50

Kaarten voor de Halloween Horror Show in Amsterdam kosten 30 euro en zijn nu reeds verkrijgbaar aan de kassa van Tuschinski en via www.pathe.nl


Er worden uitsluitend kaarten verkocht voor het complete programma en dus niet voor ‘losse' films. Het programma duurt tot plm 07.00 uur (Leiden) resp. 08.00 uur (Amsterdam) de volgende morgen.

halloween horror show