Hubert Bals Fonds Plus selectie 2009


De filmproducenten Circe Films, IDTV FILM/Motel Films, Volya Films en Waterland Film krijgen ieder € 50.000 van het Hubert Bals Fonds Plus-programma, een initiatief van het International Film Festival Rotterdam en het Nederlands Fonds voor de Film. De Nederlandse producenten gaan vier films coproduceren:

· Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Our Grand Despair) van Seyfi Teoman, Turkije

· Los ultimos cristeros (The Last Cristeros) van Matías Meyer, Mexico

· Ausencias (Absences) van Milagros Mumenthaler, Argentinië

· 40 kun chilla (40 days of silence) van Saodat Ismailova, Oezbekistan

Iwana Chronis, manager van het Hubert Bals Fonds: "Het Hubert Bals Fonds is blij met de selectie 2009 van het HBF Plus programma. Het programma kan, terugkijkend op de afgelopen vier jaren, als een groot succes worden beschouwd. De HBF Plus-films doen het goed op internationale festivals, met alleen al in 2009 twee Zilveren Beren (Jury Grand Prix en Alfred Bauer Prize) voor Gigante (Adrián Biniez) in Berlijn en een première in Cannes premiere voor Los Viajes del Viento (Ciro Guerra).

Doordat HBF Plus de betrokkenheid aanmoedigt van een toenemend aantal Nederlandse filmproducenten bij projecten uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en delen van Oost-Europa, ontstaan nieuwe mogelijkheden voor beide partijen."

Het ‘Hubert Bals Fonds Plus' programma, ingesteld in 2006, bevordert de international betrokkenheid van Nederlandse producenten bij films die al zijn ondersteund met Hubert Bals Fonds-bijdragen van het International Film Festival Rotterdam.

___________________________________________________________

Uitslag van de prijsvraag VINYAN

vinyanvinyan

Afgelopen 7 juli heeft Dutch FilmForks de film VINYAN van Fabrice du Welz (CALVAIRE) uitgebracht op Blu-ray en DVD. Een uiterst spannende en indrukwekkende thriller waarin de ergste nachtmerrie van ouders tot leven komt, wanneer ze na de vernietigende Tsunami terugkeren naar de Aziatische jungle om hun verloren zoontje te zoeken. 

De winnaars zijn:

Cees van Veen uit Dokkum

Wim Castermans uit Hasselt (B)

Van harte gefeliciteerd! De films komen jullie kant op. 

iffr