Hyena Selects

Hyena Selects is een nieuw programma van FC Hyena waarbij iedere maand bijzondere films in de spotlight worden gezet. Ze presenteren de films in een drieluik, onderling verbonden door onderwerp of thematiek.

In de eerste editie staan twee van de beste slechte films van de jaren '90 centraal. Voor deze bijzondere controversiële films rukte de internationale cultuurpolitie massaal uit. Zowel SHOWGIRLS (1995) als STARSHIP TROOPERS (1997) werden neergesabeld. De films zouden fascistisch zijn, seksistisch en simplistisch. Maar wellicht verkeerd begrepen door pers en publiek, zijn er tevens dubbele bodems en maatschappij kritische ironie terug te lezen. Het is ook niet voor niets dat beide films over de jaren heen eindelijk de lof hebben gekregen die ze volgens een grote groep filmliefhebbers verdienen.

 

Programma

6 november 21.15 - YOU DONT NOMI (2019) 

20 november 21.15 - SHOWGIRLS (1995)

27 november 21.15 - STARSHIP TROOPERS (1997)

 

1. YOU DON'T NOMI (2019) - NL Première Waar beter mee te beginnen dan de nieuwe documentaire over de gecompliceerde nasleep van SHOWGIRLS. YOU DON’T NOMI (Nomi Malone is de naam van het hoofdpersonage uit de film, en fameus vertolkt door Elizabeth Berkley) volgt de verlossende reis de film maakt van beruchte flop tot cultklassieker, en misschien zelfs meesterwerk.

Cineville geldig | Duur: 92 min | Engels gesproken, niet ondertiteld

 

2. SHOWGIRLS (1995) De film volgt Nomi en haar moeizame weg naar roem als topless showgirl in de Stardust in Las Vegas. Critici bombardeerden de productie tot een van de slechtste films uit zijn tijdperk. Showgirls 'won' tijdens de Razzie Awards van 1996 zowel de 'prijs' voor slechtste film, slechtste regisseur, slechtste scenario, slechtste hoofdrolspeler.

Cineville geldig | Duur: 128 min | Engels gesproken

 

3. STARSHIP TROOPERS (1997) In het nieuwe millennium wordt de mens geconfronteerd met de dodelijkste vijand aller tijden... een intelligent ras van buitenaardse wezens. Voor de hoofdrollen koos Verhoeven acteurs uit de tv-series Beverly Hills 90210 en Melrose Place die meer om hun knappe uiterlijk dan om hun enorme acteertalent bekend stonden.

Cineville geldig | Duur: 129 min | Engels gesproken

 

STARSHIP TROOPERS