IMAGINE: / 25ste AFFF



Van 15 t/m 26 april 2009 beleeft het Amsterdam Fantastic Film Festival zijn 25ste editie. Het Amsterdamse fantastische filmfestival zal vanaf deze editie IMAGINE: gaan heten.

De directie legt uit dat er voor een nieuwe naam is gekozen, omdat de term ‘fantastic' te vaak wordt verward met het beperktere begrip ‘fantasy' en omdat IMAGINE:, duidelijker dan voorheen, de avontuurlijke, vrije koers van het festival benoemt.

De genres waar het festival zich traditioneel in specialiseert (fantasy, horror en sciencefiction) laten zich allang niet meer strikt definiëren. In de periferie van de filmindustrie, waar makers zich een grotere artistieke vrijheid veroorloven, slaat het festival in toenemende mate zijn slag.

Met films die geen specifieke doelgroep proberen te behagen door keurig binnen de lijntjes van ‘hun genre' te kleuren, maar die zich op eigen voorwaarden aan een publiek presenteren.

IMAGINE: wordt geen ander festival dan het AFFF. Eerder is het omgekeerde het geval; de nieuwe naam weerspiegelt beter dan de oude de volle breedte van de programmering zoals die zich de afgelopen jaren heeft uitgekristalliseerd.

Concept & design: Vandejong | Fotografie: Jaap Scheeren & Anouk Kruithof

25th AMSTERDAM FANTASTIC FILM FESTIVAL
15 t/m 26 april 2009
in Pathé Tuschinski Amsterdam

www.imaginefilmfestival.nl

AFFF 2009