Imagine Film Festival 2019

Van 10 tot en met 20 april opent het Imagine Film Festival voor de 35ste keer haar deuren voor liefhebbers van de fantastische film. Het festival vindt plaats in EYE te Amsterdam. Naast een hoofdprogramma, bestaande uit diverse nationale en internationale fantastische films van het afgelopen jaar, presenteert Imagine vier diverse themaprogramma’s. In elk van deze programma’s krijgt een ander aspect van de verbeelding een prominente plaats.

Zoals elk jaar bestaat het hoofdprogramma van Imagine uit zo’n 50 speelfilms en 35 korte films, waaronder ook een groot aantal Nederlandse films. De films vertegenwoordigen de beste fantastische cinema van de afgelopen 12 maanden. Ook zijn er dit jaar weer indrukwekkende themaprogramma’s te bezoeken die elk een ander aspect het festival vertegenwoordigen.

In het themaprogramma ‘New Stories in Gaming and VR’ kijken we naar de fantastische verhalen die gebruik maken van interactie, zoals in games en virtual reality. Er wordt een showcase georganiseerd en speelbare demo’s van Nederlandse games en er zijn diverse (inter)nationale gasten aanwezig. Ook wordt dit jaar wederom de Imagine VR-award uitgereikt.

‘Things to Come’ is ons wetenschappelijke programma waarin we de toekomstvisioenen van sciencefiction leggen naast de wetenschappelijke stand van vandaag. Met lezingen over onder andere CRISPR/Cas9, Marsreizen en de genetische en biologische achtergrond van superhelden. In dit visionaire themaprogramma wordt de grens tussen werkelijkheid en fantasie en hoe fictieve wetenschap de werkelijkheid kan beïnvloeden onderzocht.

Het spannende late-nightprogramma ‘Slash-O-Rama’ is voor de bezoeker met stalen zenuwen. Het programma richt zich op het horrorgenre bij uitstek: de slasher. In de late uurtjes kan er tijdens Imagine Film Festival genoten worden van bloederige klassiekers. Met een klein retrospectief van films uit de jaren tachtig én een heel bijzondere eregast die later bekendgemaakt zal worden.

Sekten staan centraal in ‘Let’s Talk About Sects’, een divers programma dat de blijvende invloed van sekten op de (Amerikaanse) filmproductie belicht. Met aandacht voor zowel beruchte sekteleiders zoals Jim Jones en Charles Manson, als voor de psychologie van sektes en hun volgelingen.

In de komende maanden volgt uitgebreide informatie en een overzicht van gasten en films van elk van deze themaprogramma’s.

 

 

Imagine Film Festival 2019