Imagine Film Festival presenteert Imagine Rewind

Imagine Film Festival 2020 mag dan voorlopig zijn uitgesteld, toch valt er voor de genreliefhebber genoeg te genieten. Terwijl er gewerkt wordt aan een alternatief voor het festival zet Imagine de selectie van korte films uit 2019 online. Onder de titel Imagine Rewind presenteert Imagine elke twee weken een nieuwe reeks van korte films. Het programma bestaat uit totaal vijf programma’s, waarvan drie programma’s met internationale shorts en twee met Nederlandse korte films. Het publiek kan de films twee weken lang streamen op imaginefilmfestival.nl

Op het geplande programma van 2020 moet nog even gewacht worden, omdat er nog gezocht wordt naar alternatieven voor het festival dit jaar. Wel biedt Imagine het nagenoeg volledige programma van korte films uit 2019 aan. Daarbij presenteert het festival de korte films in de programma’s in de samenstelling die ook vorig jaar bij het festival te zien was. De selectie waarmee Imagine Rewind aftrapt is het internationale shortsprogramma WTF??

 

Over WTF??

Het leven blijft verbijsteren en de verhalen uit de films in het programma WTF?? doen dat zéker ook. Zo vertelt God’s Kingdom over een man die vastgeketend zit zonder te weten waarom. Of de korte, maar onthutsende ontvoering in The Procedure Part 2, dat altijd nog beter lijkt dan het kannibalisme en de slechte muziek waar de mannen uit Chowboys: An American Folktale onder lijden. En dan is er de - eigen schuld - slachtpartij in The Helsinki Mansplaining Massacre. Of misschien wel nog erger: pardoes in het niets verdwijnen, zoals een familie ondervindt in Two Puddles. Ook dieren zijn niet immuun voor bizarre avonturen, getuige het toepasselijk getitelde Dead Animals. En wij mensen kunnen als we niet uitkijken zomaar van gender en identiteit verschieten.

 

Titels WTF??

Chowboys: An American Folktale – Adam Brooks (Verenigde Staten 2018)

Dead Animals (Tote Tiere) – David Oesch (Zwitserland 2018)

God’s Kingdom – Guy Soulsby (Groot-Brittannië 2018)

Helsinki Mansplaining Massacre – Ilja Rautsi (Finland 2018)

The Procedure Part 2 – Calvin Reeder (Verenigde Staten 2018)

 

Het volledige programma

Het (voorlopige) programma Imagine Rewind ziet er als volgt uit:

13 - 27 april: Internationale Shorts: WTF??

28 april - 12 mei: Nieuw Nederlands Peil 1

13 - 27 mei: Internationale Shorts: Monsters

28 mei - 11 juni: Nieuw Nederlands Peil 2

12 - 26 juni: Internationale Shorts: Family Matters

 

Een overzicht van de programmering staat op de website van Imagine Film Festival.

 

 

 

Helsinki Mansplaining Massacre